1. Home
  2. > Kenniscentrum
  3. > Kenniscentrum
  4. > Nieuwsartikelen
Bedrijfsnieuws

Door je thuisbatterij te koppelen aan de Virtual Power Plant ontstaat een interessant verdienmodel

Energie kost geld. Maar het kan ook geld opleveren. Door het koppelen van slimme batterijen aan een Virtual Power Plant (VPP) verandert de energievoorziening van een pand van louter kostenpost in een verdienmodel. Interessant voor corporaties en andere vastgoedeigenaren.

Zonne- en windenergie spelen een steeds grotere rol in de energiehuishouding. Dat is goed nieuws voor het klimaat. Maar de overgang van centrale naar decentrale, duurzame opwekking gaat ook gepaard met enorme uitdagingen. De zon schijnt niet altijd en de wind waait niet altijd. Anderzijds: bij veel zon en wind raakt het net snel vol, waardoor congestie ontstaat. Vraag en aanbod zijn vaak niet in evenwicht. Die onbalans is een groeiend probleem. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Centrica Business Solutions is een voorloper op het gebied van het slim aansturen van batterijen op de energiemarkt. Het is één van de eerste spelers op de Europese elektriciteitsmarkt die het met zijn VPP mogelijk maakt voor decentrale assets om geld te verdienen met hun flexibiliteit.

Centrica Business Solutions is een internationaal energie- en dienstverleningsbedrijf, actief in 34 landen en koploper in de markt voor decentrale energie. Met geïntegreerde energieoplossingen speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar hernieuwbare en betrouwbare energie. Een van die oplossingen is de Virtual Power Plant (VPP) waarmee het sinds 2010 actief is in Europa.