finding-cost-effective-path-to-net-zero
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Rapporten en whitepapers

Een kosteneffectief pad naar netto nul vinden

Download ons nieuwe rapport om te leren hoe organisaties de energiekosten beheersbaar kunnen houden zonder de dynamiek van hun decarbonisatiestrategie te verliezen.

NL

Sommige organisaties vinden het moeilijk om de dynamiek op weg naar netto nul vast te houden vanwege de directe kostendruk en onvoorspelbaarheid. Maar leiders moeten inzien dat hun ambities op het gebied van energiekosten en netto nul niet hoeven te conflicteren: decarbonisatie en kostenefficiëntie gaan nog steeds samen. En organisaties die het pad naar netto nul verlaten omdat ze denken dat ze het zich niet kunnen veroorloven, maken een fout.

In ons vierde jaar waarin we organisaties ondervragen over hun energieplannen, onderzoeken we de stappen die organisaties kunnen nemen om de dubbele doelstelling van energiekostenefficiëntie en duurzaamheid na te streven. 

Over het onderzoek

We hebben 500 organisaties in 5 landen en 7 sectoren ondervraagd over hun huidige decarbonisatiestrategie en hoe hun net-nul-ambities zijn beïnvloed door de energiecrisis. Ons rapport onderzoekt hoe investeringen in decarbonisatie organisaties de efficiëntie en voorspelbaarheid kunnen geven waarnaar ze hunkeren.

van de organisaties zegt dat de energiekosten momenteel een dringender probleem zijn dan duurzaamheid, maar...

van de organisaties zegt dat hun investeerders en aandeelhouders meer dan ooit voorstander zijn van investeringen in hernieuwbare energie, en...

van de organisaties gelooft dat consumenten zaken willen doen met organisaties die duurzame goederen en diensten aanbieden

Waarom is netto nul goed voor het bedrijfsleven?

Bekijk de video

Christian Stella, directeur bij Centrica Business Solutions, bespreekt waarom decarbonisatie zakelijk gezien verstandig is en hoe organisaties hun kosten- en CO2-doelstellingen met elkaar in evenwicht kunnen brengen.

Stappen om de energiekosten en de koolstofuitstoot te verminderen

In moeilijke tijden vervallen organisaties van nature in een defensieve modus. Ze stappen terug van strategische langetermijndoelstellingen ten gunste van tactische reacties op onmiddellijke druk. Maar ondanks de directe kostendruk moet u juist proberen uw decarbonisatiestrategie scherp te houden.

Het goede nieuws is dat veel nieuwe technologieën u kunnen helpen de energiekosten van uw bedrijf te verlagen en uw koolstofvoetafdruk te verkleinen. Hoewel deze investeringen meestal met aanloopkosten gepaard gaan, hebben veel van deze investeringen tegenwoordig een kortere terugverdientijd, en er zijn ook veel financieringsmogelijkheden. Bij de invoering van nieuwe technologieën wordt doorgaans een proces in vier fasen gevolgd:

Plannen
  • De emissies van uw portefeuille in kaart brengen Uw wetenschappelijk onderbouwde koolstofreductieplan vaststellen
Bezuinigen
  • Identificeer en onderneem actie op overtollig energieverbruik of afval om uw uitgaven en emissies te stroomlijnen
Omzetten
  • Implementeer on-site oplossingen voor het opwekken van hernieuwbare energie om uw bedrijf van energie te voorzien
Voltooien
  • Voltooi uw traject met geaccrediteerde off-site hernieuwbare instrumenten en compensaties van broeikasgassen.

Download uw exemplaar van het rapport voor inzichten die u zullen helpen uw business case voor decarbonisatie op te bouwen, terwijl deze ook in lijn zijn met uw doelstellingen op het gebied van energiekostenefficiëntie en voorspelbaarheid.

Lees onze casestudies om te zien hoe wij organisaties helpen hun energiekosten te verlagen
Gerelateerde rapporten en whitepapers

We zitten in ons vierde jaar waarin we organisaties onderzoeken op het gebied van energie en duurzaamheid, om te begrijpen welke stappen organisaties nemen om de eisen van planet en profit in evenwicht te brengen. U kunt onze vorige rapporten hieronder downloaden.

Spreek met ons deskundig team om te zien hoe wij u kunnen helpen uw decarbonisatiestrategie te realiseren.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.