Greenhouse at Frank Rudd & Sons
  1. Home

Tweede WKK voorziet nieuwe kassen bij Frank Rudd & Sons van stroom

Centrica Business Solutions heeft een kant-en-klaar WKK-systeem van 1,5 MW ontworpen en geïnstalleerd om de productieprocessen van tomatenproductent Frank Rudd & Sons van stroom te voorzien. De WKK genereert warmte en CO2, die beiden worden toegevoegd aan hun kassen en vitale onderdelen zijn van het groeiproces.

1.5MW
WKK-eenheid
80%
rendement per KwH
1.500
ton jaarlijks geteelde producten

Frank Rudd & Sons is een familiebedrijf dat troscherry- en pruimtomaten produceert en jaarlijks ongeveer 1.500 ton produceert. Het bedrijf is gevestigd in Over Peover, vlakbij Knutsford. Het werd opgericht in 1939 en wordt nu gerund door de derde generatie van de familie Rudd. 

Hun kassen maken gebruik van een innovatief kweeksysteem, met hangende kweekzakken vol voedingszaad. Dit betekent dat ze 11 maanden per jaar tomaten kunnen telen en dat ze voortdurend warmte nodig hebben. 

Toen ze nieuwe kassen bouwden - van 9 hectare glas naar 15 hectare - had Frank Rudd & Sons een energiepartner nodig die hun toegenomen vraag kon ondersteunen. 

 

Een bewezen partnerschap 

Centrica Business Solutions ging in 2017 oorspronkelijk een partnerschap aan met Frank Rudd & Sons voor de installatie van een nieuwe warmtekrachtkoppeling (WKK) om hun activiteiten van energie te voorzien. Toen Frank Rudd & Sons in 2023 begon met de uitbreiding van hun kassen, moesten ze een tweede WKK installeren om aan hun toegenomen vraag te kunnen voldoen. Opnieuw vroegen ze Centrica Business Solutions om ondersteuning. 

We ontwierpen en installeerden een kant-en-klaar WKK-systeem van 1,5 MW om hun productieprocessen van stroom te voorzien. De WKK genereert warmte en kooldioxide, die beide worden toegevoerd aan hun kassen en vitale onderdelen zijn van het groeiproces. Het systeem genereert ook elektriciteit, die Frank Rudd & Sons via een exportovereenkomst aan het net verkoopt, waardoor het bedrijf een aanzienlijke inkomstenstroom heeft.

We zijn erg onder de indruk van Centrica Business Solutions. Ze zijn in elke fase van het project zeer behulpzaam geweest. Energie is de grootste kostenpost bij het verbouwen van onze producten - de nieuwe WKK heeft een hoogwaardige inkomstenstroom voor ons gecreëerd en beschermt ons tegelijkertijd tegen de volatiliteit van het elektriciteitsnet.
Chris Rudd, Managing Director, Frank Rudd & sons

Centrica Business Solutions zal ook een 10-jarige Operations and Maintenance (O&M) service leveren om de prestaties van de WKK te maximaliseren en ervoor te zorgen dat Frank Rudd & Sons het best mogelijke rendement op hun investering krijgen. 

 

In het kader van een Premier Plus-overeenkomst zal ons team van deskundige O&M-ingenieurs ervoor zorgen dat het systeem veilig blijft en aan de voorschriften voldoet en zal het continu manieren beoordelen om de werking en efficiëntie te verbeteren. Hierdoor wordt de levensduur van de unit verlengd en worden de efficiëntie en levensduurbesparingen gemaximaliseerd

Deze energieoplossing heeft Frank Rudd & Sons een lucratieve nieuwe inkomstenstroom opgeleverd, terwijl het de warmte en kooldioxide levert die zo essentieel zijn voor hun productieprocessen.

Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.