Header_Wave2_NL
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Rapporten en whitepapers

Hoe de risico’s op weg naar klimaatneutraliteit aan te pakken

Download ons nieuwste rapport om te zien hoe uw organisatie zich kan voorbereiden om de veranderingen in regelgeving en innovatie voor te blijven, terwijl u uw klimaatneutraliteitsdoeleinden realiseert.

Slanted_Image_NL_Wave_2

In de afgelopen twee jaar zijn er nieuwe regelingen gelanceerd die organisaties strikte, maar welkome, richtlijnen bieden voor klimaatneutraliteit. De stemming onder leidinggevenden is optimistisch en veel organisaties zijn nu van plan om hun strategieën voor klimaatneutraliteit op te schalen.

Maar de weg naar klimaatneutraliteit is niet eenvoudig en sommige organisaties vinden het lastig om acties te prioriteren nu ze onder steeds meer druk van belanghebbenden komen te staan en worstelen met moeilijke macro-economische omstandigheden. Maar organisaties die niet op de hoogte blijven van de technologische upgrades lopen het risico dat ze de regelgeving niet naleven en blootgesteld worden aan hogere emissiekosten.

Dit rapport kan u helpen om nu de businesscase voor een duurzamere bedrijfsvoering voor te bereiden, zodat u klaar staat als de nalevingsdoeleinden van kracht worden en de prijs van koolstofemissies omhoog gaat.

Bevindingen onderzoek:

We hebben een enquête gehouden onder 300 Europese leidinggevenden om uit te zoeken hoe zij van plan zijn om de uitdagingen op het gebied van naleving, kosten en technologie aan te gaan in hun streven naar klimaatneutraliteit. Uit ons onderzoek is gebleken dat:

van de organisaties zegt dat zij steeds meer druk ervaren om zich te richten op milieuproblemen, en...

van de organisaties zegt dat ze Scope 1- en Scope 2-naleving prioriteren in hun strategieën voor klimaatneutraliteit

van organisaties gelooft dat toegang tot financiering voor de energietransitie een uitdaging blijft

Stappen naar risicobeheer klimaatneutraliteit

Bekijk de video

Bereid nu de businesscase voor een duurzamere bedrijfsvoering voor en sta klaar als de nalevingsdoeleinden van kracht worden en de prijs van koolstofemissies omhoog gaat.

Bekijk de video voor een preview van enkele van de stappen die uw bedrijf kan nemen om winstgevendheid in balans te brengen met het naleven van de regelgeving en vooruitgang te boeken op het gebied van klimaatneutraliteit.

Lees onze casestudie om te zien hoe wij organisaties helpen bij hun reis naar klimaatneutraliteit

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.