Waarom wachten om naar CO2-neutraliteit te streven? Stel nu een duurzaam bedrijfsmodel op

Download ons rapport en leer hoe de 'leaders' in duurzaamheid hun afweging maken tussen economie en ecologie (tussen profijt en planeet), en hoe de 'followers', de minder goed voorbereide organisaties, aan hun inhaalslag kunnen beginnen.

De wetenschap leert ons dat we de CO2-uitstoot volledig moeten wegwerken om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5°C. De wetenschap is duidelijk, en het politieke landschap volgt haar hierin. Sommige organisaties haasten zich om hun 'net zero'-targets aan te kondigen of te versnellen. Zij wachten niet op een 'ideaal moment' om te handelen: zij weten dat een snellere start veel grotere voordelen oplevert. Andere organisaties dreigen achterop te raken.

Belangrijkste bevindingen

van de bedrijven vrezen dat actieve CO2-reductie hun rendement zal beperken

van de volgers volgen een CO2-reductiestrategie op basis van wetenschappelijke data

van de volgers weten niet in welke energietechnologieën ze moeten investeren

Een duurzaam bedrijf opbouwen

Wij hebben 1000 executives uit 7 landen verspreid over 9 industriesectoren ondervraagd, en hun inspanningen voor duurzaamheid in 5 kerndomeinen gebenchmarkt, om na te gaan wat vereist is om voorop te lopen als duurzaam bedrijf. Ons rapport onderzoekt de stappen die de 'leaders' bij de duurzame bedrijven nu zetten om hun organisatie over de lange termijn veerkrachtiger, competitiever en duurzamer te maken, ook als dit op korte termijn vooral kosten meebrengt. Uw traject naar CO2-neutraliteit start hier.

Klik op de 5 domeinen op het wiel hieronder om te zien hoe en waarom ze actie ondernemen.

Wat andere senior executives denken

Wat is noodzakelijk om een duurzaam bedrijf op te bouwen? We polsten hiervoor een reeks 'leaders': onder meer senior executives die hun eigen ervaringen hebben met de uitvoering van een corporate duurzaamheidsagenda, leiders die andere organisaties helpen om zich veilig door de energietransitie te loodsen.

Eerder onderzoek rond duurzaam ondernemen

Al drie jaar onderzoeken wij organisaties omtrent energie en duurzaamheid. Wij willen begrijpen hoe een duurzaam bedrijf eruitziet en wat minder goed voorbereide organisaties kunnen doen als inhaalslag. Meer uitleg over de methodologie achter ons nieuwste rapport vindt u hier. Hieronder kunt u ook onze vorige onderzoeksrapport(en) downloaden.

Lees wat duurzame businessleaders doen om het evenwicht te vinden tussen de vereisten voor profijt en planeet, en welke stappen u kunt zetten.