Woman at a desk on her laptop

Hoe wij werken

Ontdek hoe Centrica Business Solutions u kan helpen bij uw ambitie om een duurzaam bedrijf te worden

Ga naar: Hoe wij helpen  | Voordelen  | Uw energietraject

 

Centrica Business Solutions biedt een andere benadering van energie – een benadering die de expertise van onze mensen combineert met de kracht van decentrale energie om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan uw zakelijke ambities. Wij noemen dit Onze Benadering en in het hart daarvan staat uw Energietraject, een energiestrategie en energieplan die op maat zijn gemaakt en die zich richten op uw bedrijfsdoelstellingen.

Onze unieke combinatie van strategisch advies, industriële expertise, innovatieve technologie, flexibele financiering en volledige levenscyclusondersteuning zorgt ervoor dat u het meeste haalt uit nieuwe kansen, snel reageert op marktveranderingen en complexiteit en risico elimineert.

 

70%
van de bedrijven zegt dat zij behoefte hebben aan commerciële en technische expertise om hen te helpen de groeikansen te realiseren die energie kan aanboren
66%
van de zakelijke klanten is bezorgd over de toenemende complexiteit van energiebeheer
67%
van de bedrijven is bezorgd over het gebrek aan controle en de zekerheid van energievoorziening

Een veranderende wereld vraagt om een nieuwe benadering van energie

Meer informatie over Onze Benadering en uw Energietraject

Bekijk onze video om te zien hoe Centrica Business Solutions dit in praktijk brengt door organisaties te helpen bij het benutten van nieuwe technologieën, nieuwe ideeën en nieuwe denkwijzen.

Hoe wij met u samenwerken

Wij helpen u bij het opstellen van een Energie traject dat u een gerichte aanpak biedt voor de implementatie van energie. Het stelt uw doelstellingen vast en geeft duidelijke richtlijnen voor het identificeren van mogelijkheden, het installeren van oplossingen en het waarborgen van voortdurende ondersteuning en optimalisatie.

Ontdekken

Onze experts proberen eerst inzicht te krijgen in uw bedrijfsdoelstellingen, energieprofiel en uitdagingen. Door een audit uit te voeren van uw kapitaalmiddelen en ambities brengen wij de actiemogelijkheden in kaart.

Identificeren

Ons team voor energiestrategie en oplossingsontwikkeling vertaalt geïdentificeerde kansen in opties die aan uw behoeften voldoen. Samen met u stellen wij in dit kader vervolgens prioriteiten en definiëren wij uw unieke Energietraject.

Ontwerpen

Ons ontwerpteam zal dan kijken naar een op maat gemaakte technische oplossing voor uw organisatie. Wij werken met u samen om de haalbaarheid te evalueren en verfijnen de specificatie van de oplossing.

Financieren

Onze commerciële deskundigen kunnen een breed scala aan opties voor financiering van aankoopkapitaal of flexibele financiering bieden, waarbij met u wordt samengewerkt om ervoor te zorgen dat uw organisatie het risico minimaliseert en de benodigde financiering is gewaarborgd.

Implementeren

Ons installatieteam bouwt en integreert de oplossing op uw locatie(s). Implementatie en activering van de oplossing worden zorgvuldig via projectbeheer uitgevoerd om tot een naadloos geheel te komen en onderbrekingen tot een minimum te beperken.

Onderhouden

Na implementatie blijven onze activiteiten- en onderhoudsteams zich inzetten voor uw organisatie met een scala aan nazorgoplossingen die voor een optimale werking en blijvende waarde zorgen.

Optimaliseren

Onze teams zullen regelmatig en proactief mogelijkheden voor verbetering en optimalisatie van uw energiemiddelen onderzoeken, en deze tijdens regelmatige ontmoetingen onder uw aandacht brengen.

Voordelen voor uw organisatie

Onze benadering ten aanzien van de energietransitie verenigt economisch succes met verantwoordelijkheid voor het milieu. En hoewel elk Energietraject zal verschillen, kunnen onze experts een combinatie van technologieën, oplossingen en diensten op maat maken op basis van uw individuele bedrijfsbehoeften.

Elke stap wordt ondersteund door deskundige medewerkers, beproefde processen en end-to-end verantwoording – zodat ervoor wordt gezorgd dat uw bedrijf wordt geholpen bij het realiseren van uw financiële en milieugerelateerde agenda.

 • Lagere CO₂-uitstoot door het inzetten van technologieën en diensten die inefficiëntie identificeren en verspilling verminderen
 • Grotere winsten door energiebehoeften te verminderen en concurrentievoordeel voor uw bedrijf te creëren
 • Minimaal risico door energie-gerelateerde activiteiten en milieurisico’s zo vroeg mogelijk te identificeren
 • Versterk uw merk met resultaten die bijdragen aan uw duurzame reputatie bij klanten, werknemers en investeerders
 • Zorg voor naleving van regelgeving, met deskundige begeleiding, kennis van wet- en regelgeving en commercials die risico’s beperken
 • Elimineer beperkingen voor hulpbronnen met volledige levenscyclusondersteuning die nieuwe technologieën levert, ondersteunt en beheert
 • Verminderde complexiteit met onze ondersteuningsmethodologie, mogelijk gemaakt door effectieve evaluatie van uw duurzaamheidsbehoeften
 • Zorg voor een duidelijk plan naar succes met ‘Uw Energietraject’ en voldoe aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf
Ontdek hoe onze energiebenadering uw organisatie kan helpen

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

 • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
 • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
 • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.