Maak er uw zaak van.
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Rapporten en whitepapers

De weg naar energieneutraliteit. Maak er uw zaak van

Praktische gids voor een snellere transitie van bedrijven naar duurzame energie

Elke organisatie staat voor hetzelfde dilemma: hoe vind je een beter balans tussen profijt en planeet. Deze twee verantwoordelijkheden zijn echter niet onverenigbaar. Er bestaan ruimschoots aspecten waar deze twee ambities niet alleen naast elkaar kunnen bestaan, maar elkaar ook kunnen versterken.

We hebben gesproken met een aantal leiders op het gebied van duurzaamheid en vroegen hen:

  • welke specifieke stappen zij zetten om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan
  • hoe zij hun uitstoot van CO2 verlagen
  • hoe zij hun energie betaalbaar houden op de ongekend instabiele energiemarkt van dit moment. 

Kom meer te weten over hun ervaringen en vraag uw eigen gids met stappen voor het unieke traject van uw bedrijf naar veerkracht, concurrentievermogen en duurzaamheid aan.

Van de organisaties die we hebben geïnterviewd

weet niet precies welke subsidies en fondsen beschikbaar zijn voor de transitie naar groene technologieën met een lage koolstofuitstoot

weet niet in welke technologieën ze het best kunnen investeren, met als gevolg een belemmering voor hun inspanningen voor verlaging van koolstofemissies

is van plan om decentrale energiesystemen te implementeren, met als doel om netto nul te bereiken

Het begint bij ons. Het begint nu.

Luister naar de podcast.

Wij vatten duurzaamheid persoonlijk op. Er is voor iedereen een rol weggelegd op het pad naar netto nul. Luister naar Chris O'Shea, Chief Executive Officer van de Centrica Group, en James Rushen, Head of Environment van de Centrica Group over hun bijdrage aan het in balans brengen van planeet en profijt

Uw energietransitie eenvoudig gemaakt

Afscheid nemen van koolstof is onafwendbaar. Het zal geld en moeite vergen, maar daar staan ook commerciële voordelen tegenover. En u laat iets zeer waardevols na voor de toekomst.

Maar wat zijn nu in de praktijk de stappen die u moet nemen? Vraag uw eigen praktische gids aan, waarin we schetsen hoe uw traject naar netto nul er uit zou kunnen zien en welke veranderingen daarbij mogelijk komen kijken. 

CBS_Pathway-wide-green.

Het pad naar een duurzamere toekomst hoeft niet zo onbegaanbaar te zijn als veel mensen denken. Met het juiste energietraject kan uw organisatie op het gewenste tempo en met de nodige stappen de transitie maken.

Registreer nu om onze praktische gids te downloaden en lees hoe het traject er uit kan zien en welke stappen uw concurrenten en collega's nu al nemen. 

Een inkijkje in uw bedrijfstak

Iedere sector krijgt te maken met zijn eigen uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid. Kom meer te weten over welke stappen uw concurrenten en collega's nu al nemen om een beter balans te vinden tussen profijt en planeet.

Klaar voor de eerste stap naar netto nul? Ons team van experts staat klaar om u verder op weg te helpen.
U hebt de kans om een duurzame toekomst na te laten. Kom meer te weten over hoe u uw energietransitie vorm kunt geven of kunt versnellen.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.