Woman reading against a green wall

Onze weg naar netto nul in 2045

Bij Centrica Business Solutions willen we vorm geven aan een koolstofarme toekomst door onze klanten en ons bedrijf in staat te stellen slimmer en duurzamer met energie om te gaan. Het aanpakken van de klimaatverandering is een van de belangrijkste kwesties waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd en als toonaangevende leverancier van energie voor woningen en organisaties nemen wij onze rol serieus. 

Centrica Business Solutions maakt deel uit van Centrica plc, een Brits beursgenoteerd energiebedrijf. Centrica plc is in 2007 begonnen aan een reis om de interne koolstofvoetafdruk van haar gebouwen, wagenpark en reizen in 2015 met 20% te verminderen. Wij hebben deze doelstelling overtroffen met een vermindering van 27%. In 2015 hebben wij ons verbonden tot een verdere vermindering van 20% in 2025 ten opzichte van de bestaande niveaus - waarbij we deze doelstelling slechts vier jaar later in 2018 overtroffen - en in het jaar daarop hebben we ambities gecreëerd om tot 2030 onze interne koolstofvoetafdruk en de emissies van onze klanten te verminderen in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. 

Gezien de groeiende noodzaak om onze reis naar netto nul te versnellen heeft Centrica opnieuw actie genomen door de maatregelen in het kader van haar People & Planet-plan uit te breiden en doelstellingen vast te leggen om onze klanten te helpen netto nul te zijn in 2050 (28% vermindering in 2030) en zelf een netto nul-bedrijf te worden in 2045 (40% vermindering in 2034) - vijf jaar eerder dan haar vorige doelstelling.  

 

80%
Vermindering van onze koolstofuitstoot in vergelijking met tien jaar geleden

Onze strategische transformatie

Centrica heeft haar koolstofuitstoot in minder dan tien jaar tijd met meer dan 70% verminderd 

Wij hebben dit bereikt door de efficiëntie van onze gebouwen te verbeteren, het gedrag van onze werknemers te veranderen, technologieën te gebruiken zoals LED-verlichting en zonne-energie ter plaatse, en door af te stappen van stroomopwaartse opwekking en productie. 

Netto nul in 2045

De energietransitie leiden 

Onze ambitieuze nieuwe doelstellingen voor Centrica zijn erop gericht onze eigen koolstofvoetafdruk tegen 2034 met 40% te verminderen en uiteindelijk tegen 2045 netto nul te bereiken. En tegen 2050 willen we onze klanten helpen om eveneens netto nul te bereiken. 

Als marktleider in energieoplossingen bevindt Centrica zich in een goede positie om deze ambities te verwezenlijken door gebruik te maken van haar mogelijkheden om duurzame technologieën en duurzaam gedrag in ons bedrijf en voor onze klanten te verankeren. 

Netto_nul_in_2045
Lees onze praktische gids voor het versnellen van het duurzame energietraject voor bedrijven

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.