1. Home
  2. > Knowledge Centre

Centrica Business Solutions ondersteunt Fuji Oil met duurzaamheidsambities

Centrica Business Solutions ondersteunt duurzaamheidsambities Fuji Oil Europe met een nieuwe wkk-installatie en Demand Side Response oplossing.

De wkk voor Fuji Oil zal de productiesite grotendeels van elektriciteit kunnen voorzien, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. De warmte van het motorkoelwatersysteem en restwarmte afkomstig uit de uitlaatgassen worden gebruikt om CV-water te produceren van zo’n 93°C. Door toepassing van een stoomgenerator kunnen de uitlaatgassen met een temperatuur van circa 450°C worden gebruikt om ruim 1 ton stoom per uur te produceren met een druk van 11 bar. Zowel het CV-water als de stoom worden door Fuji Oil gebruikt in hun productieproces. In november is de nieuwe wkk in gebruik genomen.

Bekijk hier de video van de totale bouw van deze wkk bij Fuji Oil in Gent

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.