fabrikanten aan het werk
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Rapporten en whitepapers

Is klimaatneutraliteit een gouden kans voor fabrikanten in Europa?

Download uw whitepaper om te leren hoe investeringen in duurzaamheid de verwerkende industrie kunnen beschermen, de volatiliteit van de energieprijzen kunnen bestrijden en concurrerender kunnen worden.

Download whitepaper

Fabrikanten staan op een kantelpunt. Van grondstoffen en arbeid tot brandstof, verzending, energie en meer - de kosten stijgen over de hele waardeketen. Het zou begrijpelijk zijn als fabrikanten gefrustreerd waren door de manier waarop dit hun winstgevendheid beïnvloed - vooral als je kijkt naar de verstoringen van de afgelopen twee jaar.

Tegelijkertijd heeft de industrie uitdagende netto nul doelstellingen. Vermindering van de koolstofuitstoot is niet alleen goed voor de planeet - het is ook commercieel zinvol, in een tijd waarin consumenten en detail handelaren ervoor kiezen te kopen bij fabrikanten met een sterk groen imago.

Hoe kunt u uw financiële doelstellingen en milieu eisen in evenwicht brengen? In onze nieuwe briefing onderzoeken we:

  • Hoe duurzamer geproduceerde goederen een concurrentievoordeel kunnen opleveren
  • De decarbonisatieprojecten die u meer prijsstabiliteit en veerkracht kunnen geven
  • De uitdaging om warmte in industriële productieprocessen koolstofvrij te maken

Fabrikanten die duurzaamheid omarmen, zijn in staat om de impact van de volatiliteit van de energieprijzen en de voorzieningszekerheid te verminderen. Vul het formulier in om uw briefing te downloaden, om te horen van uw collega's en te leren over de praktische stappen die u nu kunt nemen om deze kans te grijpen.

Partnerschappen met fabrikanten

We zijn er trots op dat we fabrikanten over de hele wereld helpen hun doelstellingen op het gebied van kosten, veerkracht en decarbonisatie te bereiken. Neem bijvoorbeeld Fuji Oil Europe. Wij werken met hen samen om een 1,56 MW warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) te installeren, die met een efficiëntie van 90% het warm water en de hogedrukstoom levert die hun productie vereist - en die ook nog eens aansluit bij hun duurzaamheidsambities.
 

Hoor van leiders in duurzaamheid

In plaats van decarbonisatie te zien als een kostenpost, zien de meest vooruitstrevende fabrikanten het als een investering in een energievoorziening die niet alleen veilig is, maar hen ook de basis geeft voor een duurzame toekomst. Lees onze laatste inzichten en hoor van duurzaamheidsleiders die de 'sweet spots' hebben gevonden waar hun financiële en milieu ambities niet alleen naast elkaar bestaan, maar elkaar ook actief voeden.

Ontdek hoe wij fabrikanten kunnen helpen een evenwicht te vinden tussen financiële en milieu eisen.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.