1. Home
  2. > Branches
  3. > Branches

Extra kracht voor de voedingsmiddelen- en frisdrankensector

We helpen voedingsmiddelen- en frisdrankproducenten om een stap voor te blijven door hun operationele veerkracht en productie-efficiëntie te verbeteren.

Stijgende kosten, kleinere marges en strengere eisen van regelgevers en consumenten zetten fabrikanten onder druk. De uitdaging: minder afval, efficiënter grondstoffengebruik en een betere reputatie op het gebied van duurzaamheid.

Onze ervaring en expertise vormen de fundamenten van een end-to-endmodel voor flexibele, innovatieve energieoplossingen. Die garanderen lagere kosten, minder uitvaltijd, operationele veerkracht en hoge productkwaliteit. Ze ondersteunen ook de steeds toenemende procesautomatisering.

Energie als motor voor een winstgevende toekomst
Productie-efficiëntie

Levensmiddelenproducenten hebben vaak torenhoge energiekosten. Zeker als er warmte- en koelingsintensieve processen aan te pas komen. Niet-productieve installaties krijgen maar al te vaak weinig prioriteit. Gevolg: bedrijven zijn afhankelijk van een verouderde, ondoeltreffende energie-infrastructuur en riskeren dure inefficiënties.

Flexibel energiemanagement

Flexibiliteit is cruciaal om te verzekeren dat producten aan wettelijke normen voldoen, en om uitvaltijd te beperken. Potentiële risico’s doeltreffend managen kan alleen met een veerkrachtige en efficiënte energievoorziening. Daartoe is een energiestrategie nodig die de kans op stroomstoringen beperkt en een krachtig management van de energiesystemen onderschrijft.

Duurzame toekomst

Bij hun aankopen houden consumenten steeds meer rekening met de milieuvriendelijke perceptie van een bedrijf. Fabrikanten moeten snel inspelen op de dreiging van nieuwe 'groene' concurrenten. Milieuprocedures zijn de sleutel tot een sterke marktpositie en dito merkimago.

Ontdek wat wij voor uw levensmiddelenproductie kunnen betekenen

Waarom volatiliteit u op weg kan helpen naar energieneutraliteit

Download onze brancherapport en profiteer van de inzichten van Arno van Mourik, Director International Centrica Business Solutions International, over hoe u onzekerheid over energieprijzen om kunt zetten in kansen om energieneutraal te worden.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.