1. Home
  2. > Branches
  3. > Branches

Meer kracht voor uw bedrijf

Centrica Business Solutions biedt systemen voor decentrale energie aan industriële- en commerciële bedrijven en overheidsinstanties.

Ook andere commerciële en industriële organisaties kunnen de concurrentievoordelen van decentrale energie benutten. Van gezondheidszorg, frisdrank- en voedingsmiddelenproducenten en maakindustrie tot detailhandel en distributie, en de vrijetijdssector.

Publieke sector
De publieke sector (gevangenissen, krijgsmacht, overheids- en gemeentegebouwen ...) staat constant onder druk om kosten te verlagen en betere dienstverlening te leveren. Tegelijkertijd moet de sector ook voldoen aan strenge milieuwetgeving. Omdat een aanzienlijk deel van de kosten bestaat uit energielasten, staan besparingen en efficiëntie op dit gebied hoog op de agenda. Door zijn cruciale rol in de samenleving, moet de publieke sector ook flexibel kunnen zijn. Wij werken nauw samen met veel overheidsinstanties om hen een efficiënte, betrouwbare en duurzame energie-infrastructuur te garanderen. Voor een zo hoog mogelijk investeringsrendement, een betrouwbare energievoorziening en in lijn met de steeds strenger wordende CO2-wetgeving.
Onderwijs
Onderwijsinstellingen kampen met hoge energierekeningen voor hun infrastructuur. Zowel voor de verwarming en koeling van gebouwen en sportvoorzieningen als voor bijvoorbeeld frisdrank- en snackautomaten. Door onze uitgebreide ervaring met de energieproblematiek van onderwijsinstellingen, garanderen we een maximaal investeringsrendement, meer efficiëntie en minder CO2-uitstoot.
Water
Waterbedrijven hebben ondersteuning nodig om efficiënter te kunnen werken, de regelgeving na te leven en optimale klantenservice te kunnen bieden. Tegelijk moeten ze innovatieve oplossingen invoeren voor een duurzaam toekomstperspectief. Voldoen aan de vele eisen van regelgevers en consumenten, milieugroepen en aandeelhouders is niet eenvoudig. Daarom werken wij nauw samen met waterbedrijven. Ze rekenen op ons voor een mix van innovatieve energietechnologieën en end-to-end-energieoplossingen voor maximale efficiëntie, betrouwbare levering en minder CO2-uitstoot.
Koel- en vrieshuizen
In de koude keten van de voedingsmiddelenindustrie zijn de marges klein. Daarom is kostenverlaging essentieel. Met een doordachte energiestrategie kunnen retailers, distributeurs en producenten veel besparen op hun energiekosten voor koeling. Een continue stroomvoorziening garandeert meer flexibiliteit en efficiëntie, en vermindert voedselverspilling en productiviteitsverlies. Koelapparatuur onderhouden is ook heel energie-intensief. Vandaar de noodzaak om gerichte energiestrategieën toe te passen om de druk op marges te verlichten en de rentabiliteit te vergroten.
Bouw
De bouwsector heeft bij veel activiteiten energie nodig: van verwarmen en machines aandrijven, tot producten en materialen fabriceren en transport. In het overheidsbeleid en de wetgeving is het energieverbruik van gebouwen – en de rol van de bouwsector om die te verlagen – een belangrijk aandachtspunt. Wij hebben ervaring met de bouwsector om het energieverbruik van hun gebouwen en hun bedrijfsvoering te verlagen. Zo zetten we methodes in voor energieoptimalisatie, waarmee kosten, het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.