1. Home
  2. > Kenniscentrum
  3. > Kenniscentrum
  4. > Nieuwsartikelen
Bedrijfsnieuws

Centrica klaar om 10MW batterij van Eelpower te optimaliseren

Eelpower is een zeven-jarig contract aangegaan met Centrica Business Solutions voor het optimaliseren van haar opslagfaciliteit voor batterijen in Leverton vlakbij Lincoln, in het VK.

Voor het 10MW opslagproject in Leverton werd in 2017 opdracht gegeven om balanceerdiensten te kunnen leveren aan het landelijk netwerk zodat de toename van duurzame energie mogelijk werd, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor energieneutraliteit en de energiekosten voor consumenten werden gereduceerd.

Centrica Business Solutions gebruikt haar gepatenteerde FlexPondTM-platform voor het optimaliseren van meerdere markten waarbij kansen worden geïdentificeerd om het balanceren van het landelijk netwerk maanden van tevoren tot bijna in realtime te ondersteunen.

Wij weten hoe belangrijk de opslag van batterijen zal zijn voor het behalen van de doelen wat betreft de energieneutraliteit van het VK, maar het vertrouwen van investeerders blijft laag. Door het aanbieden van een gegarandeerd rendement en ervoor te zorgen dat de batterij op meerdere markten actief is, kunnen we het rendement ontsluiten dat investeerders passend vinden bij grootschalige infrastructurele energieprojecten, en wat belangrijk is ook binnen de garantievoorwaarden van de batterij blijven.
Louis Burford, Hoofd Optimalisatie, Centrica Business Solutions
Eelpower krijgt een gegarandeerd vast rendement voor een periode van zeven jaar, met aanvullende betalingen voor elke batterijcyclus vanaf de eerste dag van het contract dat verder reikt dan de garantie.
De zekerheid van het hebben rendement was een erg aantrekkelijk aspect van het voorstel van Centrica Business Solutions. Wij hebben onze plicht gedaan op hun FlexPond-platform en hebben er vertrouwen in dat wij onze batterijen in veilige handen hebben overgedragen.
Mark Simon, Chief Executive, Eelpower

Over Centrica Business Solutions

Centrica Business Solutions, onderdeel van Centrica plc, is een internationaal energie- en dienstverleningsbedrijf met kantoren in onder andere Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder Antwerpen en Uithoorn. Centrica Business Solutions heeft als doel om energie oplossingen te leveren die in de veranderende behoeften van klanten voorzien en biedt geïntegreerde energieoplossingen voor bedrijven en andere grote energiegebruikers. Hierbij worden decentrale energietechnologieën gecombineerd met diverse commerciële opties om prestaties en kostenbeheer te verbeteren, vermindering van CO2-uitstoot te stimuleren, veerkracht te versterken en groeikansen te creëren. In de Benelux is Centrica Business Solutions actief in diverse sectoren, zoals de glas- en tuinbouw, gezondheidszorg, industrie, detailhandel, transport, vrije tijd en publieke sector en tevens de grootste gecertificeerd leverancier van MTU wkk’s in Europa.

Over Eelpower

Het team van Eelpower zit in de voorhoede wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe elektriciteitsinfrastructuur van het VK: van het bouwen de eerste zonneparken in het VK in 2010, tot riviercentrales in 2014 en het installeren van de eerste bijeen geplaatste batterijen op zonne-energie in 2014 en hydro-energie in 2017.  Eelpower heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van het in eigendom hebben van en het gebruiken van grote ‘front-of-the-meter’ batterijen in het VK, waaronder het leveren van de eerste en meest waardevolle dynamische FFR-contracten voor de lange termijn voor het landelijk netwerk.

Meer informatie

Neem contact op met:

Martine Korstanje
Tel: +31 6 225 18 554
E-mail: centricabusinesssolutions.NL@centrica.com