Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Is zonne-energie geschikt voor uw bedrijf?

Wanneer u op zoek bent naar een energieleverancier, is de eerste stap het bepalen van uw bedrijfsbehoeften: aardgas, elektriciteit of een combinatie van beide.

Als u op zoek bent naar meer dan één optie, is een leverancier die kan voldoen aan al uw energiebehoefte een efficiënte keuze om het energiebeheer te stroomlijnen en geld te besparen.

Het is ook goed om na te gaan of het gebruik van duurzame energiebronnen belangrijk is voor uw bedrijf. Deze vraag wordt steeds actueler, vooral voor consumentgerichte bedrijven, instellingen voor hoger onderwijs en ondernemingen die hun betrokkenheid bij het milieu willen tonen.

Als een van de duurzame energieopties blijft zonne-energie groeien in populariteit. Met de steeds hogere doelstellingen van het Europees Parlement voor vermindering van CO₂ en de opkomst van decentrale energie, kunt u met zonne-energie aan uw energiebehoeften tegemoetkomen en voldoen aan beleid en wetgeving.

Zonne-energie blijft een rendabele optie voor grote bedrijven omdat veel regeringen stimuleringsmaatregelen hebben voor zonne-energiesystemen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+-regeling) en de Energie Investeringsaftrek (EIA-regeling)

Kiezen voor zon

Als u denkt dat zonne-energie wellicht de juiste keuze is voor uw bedrijf, stel uzelf dan de volgende vragen:

  • Hebt u een gedocumenteerde energiebeheerstrategie?
  • Hebt u duurzaamheidsdoelstellingen?
  • Kunnen variërende energieprijzen uw budget in gevaar brengen?
  • Wilt u hulp bij het aanvragen van de SDE+-subsidie?
  • Profiteert uw bedrijf van prijszekerheid?
  • Profiteert uw bedrijf van de betaalbaarheid van zonne-energie en de stimuleringsmaatregelen?
  • Zal klantloyaliteit toenemen en uw imago verbeteren?

Als u 'ja' hebt geantwoord op een of meer vragen, dan is zonne-energie wellicht de juiste keuze voor uw bedrijf.