1. Home
  2. > Kenniscentrum
  3. > Kenniscentrum
Blogs

Arno van Mourik: Vertrouwen

Waar gaat het om bij de wkk van Centrica Business Solutions? De relatie met elkaar! Een wkk gaat namelijk om veel meer dan Techniek. Wil je weten waarom? Lees dan de blog van Arno van Mourik, Algemeen Directeur bij Centrica Business Solutions.
In mijn hoofd heet HortiContact Gorinchem nog steeds de Tuinbouwrelatiedagen. Die naam geeft namelijk veel mooier aan waar het om gaat: een relatie met elkaar. Want een wkk gaat om veel meer dan techniek. Het gaat om vertrouwen dat we de beste installatie bouwen op het gebied van bedrijfszekerheid en economisch rendement. Een andere hechte en lange relatie hebben we met hét merk in wkk-motorisering: MTU. Centrica is al vanaf het begin de grootste MTU-servicedealer van de Benelux, en bovendien de grootste MTU-wkk-leverancier van Europa. Dankzij die grote kennis en ervaring zijn we de ideale integration partner voor zorg, onderwijs, hotels, zwembaden en tal van andere sectoren. Met bijzondere expertise in de glastuinbouw. Uiteraard ondernemen veel van onze klanten in onze thuismarkten Nederland en België. Daarnaast leveren we wkk-installaties van de UK tot aan Griekenland. Steeds met oog voor individuele wensen en de lokale wet- en regelgeving. Zo doen we voor onze vele klanten in België er alles aan om hen via een maximale primaire energiebesparing optimaal te laten profiteren van de wkk-certificaten.
Vaak betekent dat een zo efficiënt mogelijke vervanging, waarbij we een optimale balans zoeken in enerzijds de vervanging door nieuwe, verbeterde onderdelen, en anderzijds het behoud van bestaande. De hermotorisering voeren we uit met een MTU-gasgeneratorset, waardoor de wkk-installatie als geheel beter dan ooit topprestaties levert in thermisch en elektrisch rendement. Voor de Nederlandse markt hebben we een andere slimme oplossing, namelijk de bestaande motor zoveel mogelijk op onderdelenniveau reviseren. Dat is het voordeel van een hoogwaardig product als MTU. Maar zoals ik in het begin al zei: het draait om de relatie.