1_Executive_Perspective_for_insights_Campaign_Page_Banner
  1. Home

Waarom volatiliteit u op weg kan helpen naar energieneutraliteit

Download onze brancherapport en profiteer van de inzichten van Arno van Maurik, directeur van Centrica Business Solutions International, over hoe u onzekerheid over energieprijzen om kunt zetten in kansen om energieneutraal te worden.

De meeste organisaties hebben wel door dat zij energieneutraal moeten worden. Maar zij weten nog steeds niet hoeveel ze moeten doen, wanneer ze klaar moeten zijn, en hoe ze dat moeten bereiken. In welke technologieën kunt u het beste investeren? Wat moet er nu worden gedaan, en wat kan nog vijf jaar wachten? Hoe moet u de toeleveringsketen aanpakken? Leiders over de hele wereld vragen zich dit af. Er is helaas geen universeel handboek voor hoe u energieneutraal kunt worden.

Net toen leiders zich een beetje bewust begonnen te worden van hoe ze deze uitdaging aan gingen pakken, brak een tijd van ongekende marktverstoring aan. Door de wereldwijde pandemie en stijgende energieprijzen is de markt veel volatieler geworden. Hierdoor moesten veel leiders hun focus verleggen. Zij konden zich niet meer bezighouden met de juiste keuzes voor de komende 20 jaar, omdat zij zo bezig waren met de juiste keuzes om de komende 20 dagen zich staande te houden.  

Arno Quote Begins

- Arno van Mourik, Directeur Centrica Business Solutions International

Energieneutraliteit is een investering, niet een kostenpost 

Maar zelfs in deze volatiele markt zijn er kansen. Energieneutraliteit is misschien niet uw grootste zorg vandaag. Maar met de juiste duurzaamheidsstrategie kunt u uzelf deels beschermen tegen prijsstijgingen, en tegelijkertijd uw uitstoot verminderen. Decarbonisatie is niet alleen de juiste keuze voor de planeet - het is ook commercieel gezien een verstandige keuze.  

Uw toekomstige erfgoed begint bij de doelen die u vandaag stelt. Het kan echter moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien als u zoveel kritieke beslissingen moet nemen. In deze Bestuurdersvisie deelt Justin Jacober, directeur van Centrica Business Solutions, zijn inzichten over de stappen die u nu zou moeten nemen om weerbaarder te worden in volatiele markten en tegelijkertijd het traject naar energieneutraliteit te versnellen. Het begint hier en nu. Het begint bij u. 

3_Why_wait_to_pursue_net_zero_cover_image_square
Waarom wachten om naar CO2-neutraliteit te streven?
Stel nu een duurzaam bedrijfsmodel op
Download ons rapport en leer hoe de 'leaders' in duurzaamheid hun afweging maken tussen economie en ecologie (tussen profijt en planeet), en hoe de 'followers', de minder goed voorbereide organisaties, aan hun inhaalslag kunnen beginnen.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.