Floating Solar Noordhoek
  1. Home
  2. > Projecten

Rendement uit het waterbassin met Multi-F Solar

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld. Kwekerij de Noordhoek genereert hiermee nieuwe inkomsten uit een normaal onbenut oppervlak.
1.031

zonnepanelen

op waterbassin

428

totaal vermogen

428 kWp

100
Opwek voor gemiddeld 100 huishoudens op jaarbasis

Het waterbassin als inkomstenbron met Multi-F Solar

Elke glastuinder in Nederland heeft een waterbassin om hun gewassen met regenwater te voorzien. Het afdekken van deze bassins is essentieel om waterverdamping te voorkomen. Ook beschermt de afdekking tegen algengroei en vervuiling van het gietwater. Multi-F Solar, een nieuwe drijvende zonnepanelenoplossing van Centrica Business Solutions en Albers Alligator, maakt van het waterbassin van Kwekerij de Noordhoek een inkomstenbron. De kwekerij verlaagt hiermee zijn energiekosten, levert zonne-energie terug aan het net en benut de mogelijkheden van de SDE++ subsidie voor de komende vijftien jaar.

Gezamenlijke innovatie en expertise

Centrica Business Solutions en Albers Alligator bundelen hun krachten en combineren de voordelen van opwekking met zonnepanelen en een totaalafdekking samen in de revolutionaire totaaloplossing Multi-F Solar. Deze bevat de wereldwijde kennis van Centrica Business Solutions op het gebied van zonnepanelen en de expertise van Albers Alligator met de Multi-F totaalafdekking voor waterbassins. Hiermee zetten glastuinders voor het eerst het oppervlak van hun waterbassin in als inkomstenbron. Op het verankerde, drijvende dek van Albers Alligator wordt een bevestigingsconstructie geplaatst waarop de zonnepanelen worden gemonteerd. Hiermee wekken glastuinders op hun eigen locatie groene energie op dankzij het eigen bassin. De elektriciteit wordt met lange kabels doorgestuurd naar een omvormer. Deze zet de gelijkstroom (DC) om naar wisselstroom (AC). De wisselstroom wordt vervolgens benut op de locatie en teruggeleverd aan het stroomnet.

Duurzame energieopwekking vanaf het water

Op het drijvende Multi-F dek zijn 1.031 zonnepanelen geïnstalleerd, elk met een piekvermogen van 415 Watt. Met een totale capaciteit van 427 kWp genereert dit drijvende zonnedek energie voor gemiddeld 100 huishoudens op jaarbasis. Kwekerij de Noordhoek gebruikt de opgewekte energie deels voor de eigen onderneming en stort het terug aan het net voor extra inkomsten.

Waarom kiezen voor Multi-F Solar van Centrica Business Solutions en Albers Alligator

  • Wek uw eigen elektriciteit op dankzij de kracht van de zon en bescherm tegelijkertijd uw waterbassin tegen algengroei, vervuiling en verdamping.
  • Verlaag uw CO2-uitstoot en laat zien dat u duurzaam en maatschappelijk verantwoord onderneemt.
  • Lagere energiekosten. Zonne-energie als onderdeel van uw elektriciteitsopwekkingsplan zorgt dat er minder inkoop nodig is van leveranciers.
  • Benut het oppervlak van uw waterbassin door groene energie op te wekken en verlaag uw energieconsumptie van het stroomnet. Profiteer van nieuwe inkomsten door het overschot aan zonne-energie aan het net terug te leveren. Maak gebruik van de SDE++ subsidie.
Meer projecten

Centrica Business Solutions heeft een kant-en-klaar WKK-systeem van 1,5 MW ontworpen en…

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.