Person in a factory using a laptop
 1. Home
 2. > Energieoplossingen

Inzicht in energie oplossingen

Visualiseer je energie met realtime gegevens om je verbruik te beheren, kosten te verlagen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Bent u geïnteresseerd in hoe gegevensmonitoring uw organisatie kan helpen?

We kunnen je helpen zo energie-efficiënt mogelijk te worden met energie-inzichten en -monitoring. Neem vandaag nog contact met ons op en we brengen je in contact met ons deskundige netwerk van partners.

Operationele efficiëntie en kostenreductie zijn nog nooit zo belangrijk geweest, waardoor inzicht in energieverbruik en de mogelijkheid om energie proactief te beheren essentieel zijn. Hoe meer u weet over uw energie, hoe beter u deze kunt beheren.

Onze inzicht in energieoplossingen combineert PowerRadar™, ons cloudgebaseerde energiebeheerplatform, met Panoramic Power® sensoren. Met gegevens op apparaatniveau en overzichten voor meerdere locaties kunt u uw energieverbruik op holistische wijze bewaken, uw operationele efficiëntie verbeteren en de uitgaven voor uw hele energiepark verlagen.

€720k
kostenbesparing voor Altex Group, via inzicht in energieoplossingen
1,600
sensoren geplaatst in de Britse vestigingen van CEMEX om hun energieverbruik te controleren
15%
minder energieverbruik in zes winkels voor een modebedrijf
$270k
jaarlijkse besparingen in het testland voor één leverancier van bouwmaterialen

Inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf

Inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf

Bekijk onze video en ontdek hoe onze Panoramic Power TM draadloze sensoren gecombineerd met uw energiemeters een breed scala aan gedetailleerde en bruikbare energie-informatie bieden op één enkel platform.

Inzicht in energieoplossingen voordelen voor eindklanten

 • Krijg een uitgebreid inzicht in uw gehele energiepark met realtime bewaking op apparaatniveau.
 • Verlaag je elektriciteitskosten door proactief actie te ondernemen wanneer je inefficiënties en energieverspilling vaststelt.
 • Maximaliseer de operationele efficiëntie en uitgaven door het energieverbruik te benchmarken en te beheren.
 • Verminder het risico op apparatuur storingen en kostbare uitvaltijd met voorspellende analyses en geavanceerde waarschuwingen.
 • Integreer nutsmeters van derden zoals gas, warmte, water en luchtstroom voor een volledig overzicht van je energie.
 • Snelle, eenvoudige implementatie met draadloze Panoramic Power sensoren die zichzelf voeden en geen onderhoud nodig hebben.
Download onze brochure en ontdek hoe realtime energie-informatie uw bedrijfsprestaties kan verbeteren.
Hoe werkt onze technologie?
1. Gegevensverzameling
Onze zelfaangedreven, niet-intrusieve draadloze Panoramic Power-sensoren, gecombineerd met uw externe energiemeters voor gas, warmte, luchtstroom en water, verzamelen realtime energiegegevens en -analyses van uw apparaten tot op niveau van gebruikersgroepen.
2. Gegevensbewaking
De sensoren en externe energiemeters verzamelen continu gegevens en leveren deze realtime aan onze Panoramic Power Gen 4+ Bridge. De brug stuurt vervolgens de energiegegevens door middel van cloudtechnologie naar ons gratis energiebeheerplatform, PowerRadar™, voor analyse. Onze cloudtechnologie maakt gebruik van Amazon Web Services (AWS) – een van de populairste providers van cloudinfrastructuur. Het is onderworpen aan strikte beveiligings- en privacynormen om uw netwerk en essentiële bedrijfsmiddelen veilig te houden.
3. Analyse en actie
PowerRadar biedt een krachtig en eenvoudig platform om inzicht in uw energieopwekkende en -verbruikende bedrijfsmiddelen te krijgen. Deze cloudgebaseerde, veilige software biedt u de flexibiliteit om uw energie vanaf elke gewenste locatie te bekijken en te beheren, met de zekerheid dat uw gegevens veilig zijn. Gebruik de intelligentie van PowerRadar – of de software van uw keuze – om een geïnformeerde, op gegevens gebaseerde energiestrategie te ontwikkelen.

Krijg volledig inzicht in prestaties

PowerRadar™ is onze cloudgebaseerde software voor energiebeheer. Via één enkel overzicht kunt u de prestaties van uw energiemiddelen visualiseren en volgen, waardoor u gegevensgestuurde beslissingen kunt nemen.

Reseller worden

Inzicht in energieoplossingen wordt uitsluitend verkocht via ons wereldwijde netwerk van resellers, behalve in Italië. Onze resellers beheren de verkoop van de oplossing en de technische ondersteuning, en helpen klanten om de waarde van hun gegevens te maximaliseren.

Geïnteresseerd in het monitoren van je energiepark met inzicht in energieoplossingen?

Wij kunnen u in contact brengen met ons wereldwijde netwerk van inzicht in energieoplossingen partners. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het benutten van de kracht van energiemonitoring.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

 • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
 • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
 • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.