1. Home

Betrouwbare klimaatcontrole voor kostbare wijncollecties

Een permanente en geluidsisolerende noodstroomvoorziening garandeert 24/7 de perfecte klimaatcontrole voor wijnopslag. Binnen zes maanden was de installatie klaar voor gebruik
24/7
beschikbaar
6
snelle installatie, binnen 6 maanden
97,6
liter brandstofverbruik per uur

Van draagbare naar permanente noodstroom

Een toonaangevend wijnmagazijn met eigen transportservice zocht 100% zekerheid om de kostbare voorraden van klanten 24/7 in een klimaatgecontroleerde omgeving te bewaren. Om dat te realiseren kreeg de bestaande noodstroomgenerator een upgrade van een draagbare naar een permanente installatie.

Snelle en flexibele projectteams

De installatie bevond zich vlakbij beschermde natuurgebieden waar strikte geluidsnormen gelden. Een hoogwaardige, volledig geluidsdichte behuizing was daarom een vereiste.

Centrica Business Solutions adviseerde een systeem met betrouwbare noodstroomgeneratoren, gebouwd uit hoogwaardige onderdelen en voorzien van uitstekende geluiddemping.

Gezien de tijdsdruk van het klimaatcontroleproject, realiseerde Centrica Business Solutions binnen zes maanden de levering, installatie en
inbedrijfstelling van de generator.

Resultaten

Het wijnmagazijn en zijn klanten kunnen nu vertrouwen op de beste omstandigheden voor de wijn – door een hoogwaardige, stille installatie.

Centrica Business Solutions leverde een driefasige generatorset van 400 kW met een robuuste kwaliteitsmotor die lang meegaat. Zo wordt maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid gegarandeerd. De generatorset heeft een behuizing met meerdere lagen van duurzame, olie- en brandwerende en geluidsisolerende steenwol. Bovendien zorgen de luchtafvoer en geluiddempers bovenaan het apparaat voor een aanzienlijke vermindering van het totale geluid.

Resultaat: gemoedsrust en stilte dankzij de geluiddempende noodstroomgenerator, plus korting op de verzekeringspremie door minder risico op productverlies.

Het wijnmagazijn en zijn klanten kunnen nu vertrouwen op de beste omstandigheden voor de wijn. En als kers op de taart ook een korting op de verzekeringspremie door minder risico op productverlies

Waarom Centrica Business Solutions?

  • Ultramoderne behuizing met een geluidsniveau van 73 dB(A) op 7 meter afstand
  • Driefasige dieselgeneratoren van 400 kW
  • 600A @ 480V-kwalificatie
  • Aangesloten via de ASCO 2500-amp service-ingang van een nominale overdrachtschakelaar
  • ISO 8528-5 en UL2200 Listed met CSA-certificering

 

Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.