Voorspellende activiteiten en onderhoud ingenieur_NL
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Blogs

Voorspellende activiteiten en onderhoud: de sleutel tot het vermijden van verstoringen

Kan Onderhoud & Maintenance (O&M) uw organisatie helpen om kostbare stilstand van apparatuur te voorkomen?

In de veranderende wereld van vandaag is een gebrek aan veerkracht geen optie. Uw bedrijf heeft misschien al te maken met zware concurrentie, volatiele overheadkosten en marges die onder druk staan. Als daar dan ook nog eens onverwachte machinestilstand bijkomt, zal uw organisatie waarschijnlijk voor echte problemen komen te staan.

Als uw bedrijf sterk afhankelijk is van energie - bijvoorbeeld voor de productie, de exploitatie van datacenters of het onderhoud van kritieke openbare diensten - is het van vitaal belang dat uw strategie ruimte laat voor regelmatig onderhoud. Het is waarschijnlijk dat het te laat is om reparaties uit te stellen tot het moment van falen en dat dit al catastrofale gevolgen heeft voor uw bedrijf - en uw klanten. Bent u uitgerust voor een proactieve aanpak om uw energiemiddelen draaiende te houden?

De risico's van niet geplande stilstand zijn reëel

Stilstand van apparatuur kan verwoestende gevolgen hebben. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeplande stilstand industriële fabrikanten wel £41 miljard per jaar kan kosten, wat een enorm risico vormt voor hun omzet. En met 80% van de bedrijven die niet weten hoeveel slechts één uur ongeplande stilstand hen kan kosten, is het duidelijk dat het niet bijhouden van machineonderhoud aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de huidige en toekomstige cashflow.

We weten ook dat verstoringen vandaag de dag een grote zorg zijn voor bedrijven. Uit ons onderzoek bleek dat onderbreking het belangrijkste bedrijfsrisico was voor 50% van de bedrijven die we onderzochten. Het is dus duidelijk dat bedrijven een verandering willen doorvoeren om zichzelf te beschermen tegen onderbrekingen zoals ongeplande stilstand. Maar wat kun je doen om het te voorkomen?

 

Voorspellend onderhoud kan uw bedrijf draaiende houden

Sommige bedrijven vertrouwen op reactief onderhoud om hun apparatuur draaiende te houden. Hierbij wordt onderhoud uitgevoerd op een "run-to-fail" basis, waarbij het onderhoud meestal wordt uitgesteld totdat de apparatuur niet meer kan draaien. Maar er is een alternatief dat uw bedrijf geld kan besparen en onderbreking van uw werkzaamheden kan voorkomen.

Voorspellend onderhoud, gecombineerd met monitoring op afstand, kan u volledig inzicht geven in de behoeften van uw apparatuur. Aangezien de kosten van reactief onderhoud doorgaans ongeveer 50% hoger liggen dan die van voorspellend onderhoud, is het een enorm kostenvoordeel om proactief zorg te dragen voor uw bedrijfsmiddelen. Bovendien kunt u onverwachte productie- of service-uitval voorkomen door ervoor te zorgen dat uw energieapparatuur optimaal presteert, waardoor u onvoorspelbare bedrijfsverliezen kunt voorkomen.

Praat met ons over het onderhoud van uw energiemiddelen

Als je je energiestrategie wilt transformeren met voorspellend onderhoud, kunnen wij je helpen. We hebben meer dan 30 jaar ervaring met het onderhouden van energiemiddelen zoals WKK, zonne-energie en warmtepompen, dus je weet dat je apparatuur in veilige handen is.

Ons team van O&M-experts praat graag met u over het optimaliseren van uw strategie met voorspellend onderhoud. Vul vandaag nog ons formulier in om ons meer te vertellen over de energieambities van uw organisatie.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.