cars
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Blogs

3 adviezen voor producenten om hun route naar netto-nul te plannen

Nu de EU plannen maakt voor netto-nul tegen 2050, zullen producenten hun emissies voor die tijd aanzienlijk moeten verminderen. Maar hoe plant u uw route naar een CO2-neutrale toekomst?

Als de EU-landen hun netto-nulambities willen waarmaken, zal de productiesector daar een grote rol in moeten spelen.

Met name gezien de plannen om de productiesector te decarboniseren, waarvoor onder meer wordt ingezet op meer koolstofafvang, ontwikkeling van koolstofarme brandstoffen als waterstof en maximale energie-efficiëntie.

Deze uitdagingen spelen bovendien in een tijd van geopolitieke onzekerheid, die extra druk legt op toeleveringsketens die al het nodige te verduren kregen door COVID-19.

Dus hoe investeert u in decarbonisatie van de productiesector, met een goede balans tussen de belangen van winst en wereld? Onze nieuwe praktische gids, De weg naar energieneutraliteit. Maak er uw zaak van, biedt ideeën voor stappen die u nu kunt zetten.

De route naar netto-nul plannen voor producenten

Onze praktische gids onthult de snijvlakken waar u zowel uw economische als uw milieudoelen kunt realiseren. Het is een stapsgewijze handleiding voor het creëren van uw unieke pad naar bedrijfscontinuïteit, concurrentievermogen en duurzaamheid. Enkele van de adviezen:

Werk samen met partners

Het is essentieel om duidelijke doelen te stellen – op basis van data, zodat u precies weet waar uw energieuitgaven momenteel naartoe gaan. Daarvoor zult u moeten samenwerken met anderen, binnen en buiten uw bedrijf.

Interne samenwerking is heel belangrijk. Dit bewijst Aldo Cirilli, algemeen manager bij de Italiaanse fabriek van producent Magna PT S.p.A., die kanalen voor kennisdeling heeft opgezet om de interne dialoog te bevorderen.

“We delen regelmatig onze best practices, zodat andere fabrieken die ook kunnen toepassen", legt hij uit.

Soms moet er frequenter of ad-hoc worden samengewerkt, bijvoorbeeld als de energieprijzen omhoog schieten.

“Ik heb een energiecrisisteam opgezet dat dagelijks bij elkaar komt, om naar hele snelle oplossingen te kijken die ons autonomer maken in ecologische zin en onze milieuvoetafdruk verkleinen.”

Een deskundige partner zoals Centrica Business Solutions kan ook helpen. Ontdek hoe wij samenwerken met Magna PT S.p.A. – en hoe het bedrijf tegen 2025 CO2-neutraal wil zijn.

Energie spent

Ontdek wat werkt

Onze praktische gids helpt u om de haalbaarheid van mogelijke oplossingen in kaart te brengen – en om deze oplossingen te plannen, aan te passen en compleet te maken, zodat u uw doelstellingen kunt realiseren.

Een optie is onder meer warmte-krachtkoppeling, waar ook St. Gobain voor koos in haar gipsplatenfabriek en waarmee de onderneming 2000 ton CO2 per jaar kan besparen.

Of zonnepanelen, de keuze van autofabrikant Toyota, die 17.000 zonnepanelen liet aanbrengen om te voorzien in 5% van de energiebehoeften van de fabriek.

Ontdek wat werkt

Monitor alles voortdurend

Robuuste inspectie- en onderhoudsprotocollen zijn onmisbaar. Voortdurende monitoring op afstand kan helpen – en het is een van de opties die wij bieden als onderdeel van onze samenwerking met zowel Tarkett als Magna Powertrain. Dankzij ons PowerRadarTM-cloudplatform kunnen bedrijven systeemparameters op afstand en in realtime volgen.

Dit herinnert ons eraan dat de overgang naar de operationele fase geen eindpunt is. En dat, naarmate energiebesparende technologieën verder verbeterd en ontwikkeld worden, er in de toekomst altijd mogelijkheden zijn om te optimaliseren en verdere voordelen te behalen.

Monitor alles voortdurend

Wat is uw volgende stap?

Download onze praktische gids en bepaal uw volgende stap voor het verminderen van emissies in de productiesector. Bij elke stap vindt u actiepunten die u kunt opvolgen.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.