1. Home

Energietransitie

Centrica Business Solutions biedt een andere benadering van energie – een benadering die de expertise van onze mensen combineert met de kracht van decentrale energie om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan uw zakelijke ambities op het gebied van energietransitie.

Ondanks de recente wereldwijde pandemie is het geruststellend dat het momentum naar CO2 reductie sterk blijft. Enkele van 's werelds bekendste merken en CEO's geven aan dat ze zich blijven inzetten voor de plannen voor Net Zero CO2 reductie die ze eerder hadden ingevoerd.

De situatie rondom COVID19 heeft deze ambitie niet verminderd, maar heeft geleid tot een enorme belangstelling van het publiek, investeerders en aandeelhouders om die druk uit te blijven oefenen op bedrijven om het tempo van de veranderingen aan te houden.

Kansen ontdekken in lastige tijden

Veel bedrijven vinden het op dit moment lastig hoe ze kostenefficiëntie op het gebied van energie kunnen bereiken, zonder gevaar voor hun CO2 doelstellingen en zonder hogere kosten. Ondanks deze obstakels zijn er verschillende manieren om uw energiekosten beter te managen, te besparen en tegelijkertijd uw CO2 uitstoot te verminderen. Wist u dat 20% minder energiekosten onder aan de streep hetzelfde voordeel kan opleveren als een omzetstijging van 5%?

Download vrijblijvend ons ebook en ontdek welke 4 directe kansen er zijn om uw energiekosten te besparen en nieuwe inkomsten te genereren.  Lees hoe andere bedrijven u al voor gingen, zoals Koninklijke Ahold, CEMEX en anderen.

Een veranderende wereld vraagt om een nieuwe benadering van energie

Meer informatie over Onze Benadering en uw Energietraject

Door de technologische vooruitgang is de energiemarkt geëvolueerd. De energiecentrales van vroeger worden vervangen door kleinere krachtbronnen, dicht bij de locatie waar de energie wordt verbruikt. Deze decentrale energie-oplossingen zijn goedkoper, efficiënter en veiliger. Duurzame energie, zoals zonne-energie, wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet, en energie kan lokaal worden opgeslagen en gebruikt als dat nodig is. We helpen verbruikers van grote hoeveelheden energie om decentrale energie optimaal te benutten voor weerbaarheid, prestaties en groei.

Bekijk onze video om te zien hoe Centrica Business Solutions dit in praktijk brengt door organisaties te helpen bij het benutten van nieuwe technologieën, nieuwe ideeën en nieuwe denkwijzen.

Decentrale energieoplossingen combineren met de innovaties van morgen

Zowel bij particuliere als zakelijke gebruikers is er een bijna constante behoefte aan energie, en als we allemaal tegelijkertijd energie nodig hebben, piekt de vraag. Ook aan deze plotselinge hoge vraag moet worden voldaan. Al deze diverse decentrale energiebronnen spelen een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van de energiemix.

Energie Management & IoT

Onze inzichten in energie technologie komt de marktbehoefte rondom beheersing van energiekosten, energiebeheer en bedrijfsduurzaamheid tegemoet, door organisaties in staat te stellen hun energie proactief te beheren met realtime energie-data op circuitniveau. Hierdoor is het mogelijk om uitgebreide en data-gestuurde en energiestrategieën aan te drijven.

Decentrale energie geeft u controle over uw energie

Slimme technologie brengt kleinere, schonere energiebronnen dicht bij waar ze nodig zijn. Energie wordt steeds meer een lokale en democratische aangelegenheid waarbij de controle in handen van de klant ligt. Dit wordt decentrale energie genoemd en helpt bedrijven overal ter wereld bij het beheren van hun vraag en verbruik.

Warmtekrachtkoppeling (WKK)

WKK is een zeer efficiënte oplossing die de warmte opvangt die wordt gegenereerd door het opwekken van elektriciteit, en tegelijkertijd zelf warmte produceert. Met een terugverdientijd van drie tot vijf jaar kan een wkk uw energiekosten met wel 40 procent verlagen.

Slechts één op de acht bedrijven is geclassificeerd als 'duurzaam bedrijf'

Onlangs heeft Centrica Business Solutions onderzoek gedaan naar ruim 1.500 bedrijven en energiebeslissers van grote organisaties in tien landen in zeven branches om inzicht te krijgen in de ervaring die bedrijven hebben, hoe zij zich aanpassen aan de veranderende rol van energie. Ons rapport over trends in decentrale energie is het resultaat van dat onderzoek.

Wie wij zijn en hoe wij u kunnen helpen

Vanzelfsprekend roepen al deze ideeën weer nieuwe vragen bij u op. Graag vertellen wij u meer over wie wij zijn en helpen wij u verder op weg naar een duurzame economische groei. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.