Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Responding to the spread of coronavirus – Message from our Managing Director

Warmte-krachtkoppeling

Verbeter de operationele efficiency, verlaag energiekosten en vergroot de weerbaarheid van uw bedrijf

Het energielandschap verandert. Door de toenemende vraag, stijgende kosten en niet-aflatende druk op het elektriciteitsnet moeten bedrijven op zoek gaan naar een alternatieve energiebron – een die u de controle geeft over uw eigen energie.

Warmte-krachtkoppeling (wkk), ook wel cogeneratie genoemd, is daar speciaal voor ontworpen. Het is veilig, flexibel, voordelig, eenvoudig te beheren en biedt realtime inzicht in uw persoonlijke gebruik.

Zie hoe ENER-G WKK kan helpen

Wat is warmte-krachtkoppeling?

Onze ENER-G WKK-oplossing werkt door het omzetten van gas in zowel elektriciteit als warmte binnen een en hetzelfde proces, gewoon op uw eigen locatie. Het is een van de efficiëntste bronnen van energie-opwekking en vergroot de weerbaarheid van uw eigen energievoorziening, levert kostenbesparingen en helpt u uw CO₂-uitstootdoelen te behalen.

De voordelen voor uw bedrijf

  • Verlaagt de energiekosten met maar liefst veertig procent
  • Vermindert energieverbruik en uitstoot
  • Zorgt voor een stabiele en robuuste energievoorziening
  • Terugverdientijd is drie tot vijf jaar
  • Apparatuurlevensduur van minimaal vijftien jaar
  • Helpt u bij naleving van regelgeving

Centrica en MTU

Centrica is al vanaf het begin de grootste MTU-servicedealer van de Benelux, en bovendien de grootste MTU-wkk-leverancier van Europa. Dankzij die grote kennis en ervaring zijn we de ideale integration partner voor zorg, onderwijs, hotels, zwembaden en tal van andere sectoren. Met bijzondere expertise in de glastuinbouw. We leveren wkk-installaties van de UK tot aan Griekenland.  Zo doen we voor onze vele klanten er alles aan om hen energiebesparing optimaal te laten profiteren van de wkk-certificaten. De hermotorisering van wkk-installaties voeren we uit met een MTU-gasgeneratorset, waardoor de wkk-installatie als geheel beter dan ooit topprestaties levert in thermisch en elektrisch rendement. Maar we hebben ook andere slimme oplossingen, we kunnen namelijk bestaande motoren zoveel mogelijk op onderdelenniveau reviseren. Dat is het voordeel van een hoogwaardig product als MTU.