1. Home
  2. > Projecten

Fabrikant van diervoeders bespaart 1,7K ton CO2-uitstoot

Een fabrikant van diervoeders bespaart 1,7K ton CO2-uitstoot en elimineert afvalstoffen dankzij wkk.
0
geen afval meer naar de stortplaats
1,726
lagere CO2-uitstoot
575
CO2-reductie gelijk aan 575 auto’s minder op de weg

Doelstelling om duurzaam te produceren

De ambitie van deze diervoederfabrikant in het VK: een duurzame energieproducent worden. De firma wilde een kleinere ecologische afdruk, en een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.

Grondige beleidsherziening

Een overkoepelende aanpak om energiekosten duurzaam te verminderen, vergt een deskundige en veelzijdige strategie. Centrica Business Solutions droeg zijn steentje bij aan de groene ambities. Het installeerde een warmtekrachtcentrale die voor meer natuurlijke en inhouse energiebronnen zorgde zoals aardgas.

De fabrikant nam ook zijn inkoopbeleid onder de loep. Door vlees en granen bij lokale boeren te kopen, daalden de transportkosten en kreeg de lokale handel een irnpuls.

Resultaten

Er gaat nu geen afval meer de stortplaats. En niet-herbruikbare resten gaan naar afvaloverslagstations. De resultaten van de wkk-unit laten zien dat de fabrikant zich maximaal inzet voor duurzame energieproductie. In 2014 lag de CO2-uitstoot 1726 ton lager: het equivalent van 575 auto’s minder op de weg.

Ook milieu-instanties erkenden de inspanningen. Een vooraanstaande milieutoezichthouder beloonde de producent met een ‘bronzen standaard’ voor duurzame bedrijfsvoering.

“Fantastisch om te zien hoe hoog een bedrijf de lat legt voor het milieu en een positieve invloed heeft”, zegt een woordvoerder. “Tot hun milieudoelstellingen behoort een robuust managermentsysteem voor afvalsortering. Daardoor gaat er geen afval meer naar de stortplaats.”

“We gaan tot het uiterste om ons energieverbruik in te dammen en afval te vermijden. Onze warmtekrachtcentrale wekt elektriciteit op uit aardgas en. Produceert warmte en stoom die we gebruiken in onze productieprocessen”

Waarom kiezen voor Centrica Business Solutions?

De wkk-units van Centrica Business Solutions:

  • Verlagen de CO2-uitstoot
  • Produceren geen afval dat naar de stortplaats moet
  • Sturen niet-herbruikbaar afval naar een elektriciteitscentrale
  • Ontketenen natuurlijke, inhouse energiebronnen