1. Home

Oriëntatie bij MTU-fabriek en TU Delft

Innovatie voor zuiverder CO2

Over Rozenkwekerij Gebroeders Sol

Rozenkwekerij Gebroeders Sol in Heerhugowaard is een pionier in teelttechnieken. In het augustusnummer van  Onder Glas vertelden Gerrie en Herman Sol al uitgebreid  over hun succesvolle mobiele teelt. Ook kozen ze dit jaar  voor een warmte-krachtsysteem van Centrica Business Solutions, die als eerste in  Nederland een 20-cilinder MTU met een vermogen van   2 MWe plaatste. Ondanks deze primeur speelden voor  Sol vooral drie andere facetten een doorslaggevende rol   bij de keuze voor deze leverancier: klare taal die een brug  slaat tussen techniek en teelt, de bereidheid om verregaand mee te denken in innovatieve oplossingen, en het gemak  van een allesomvattend servicecontract.

Perfecte ervaringen

Ze houden niet van half werk bij Sol. “We zijn al dertig  jaar rozenkweker, en om optimaal voorbereid te zijn  op de toekomst hebben we een rigoureuze stap gezet.  Het oude bedrijf is volledig gesloopt en er is een fonkelnieuw kassencomplex verrezen. In mei van dit jaar werd er geplant, en in week 30 gingen de eerste rozen over de klok. Een topproduct waarvoor we op topniveau moeten presteren.  Met de beste technieken. De wkk is het hart van het bedrijf, dus die moet in uitstekende handen zijn. We hebben bij Centrica Business Solutions een offerte aangevraagd voor een hoogwaardige MTU-gasmotor, en nog andere bedrijven benaderd. Centrica Business Solutions was het meest alert, gaf een goede prijs af, nam ons mee naar de MTU-fabriek in Duitsland, en het klikte met de mensen. Bovendien hebben diverse kwekers bij ons in de buurt perfecte serviceervaringen op hun machines van Centrica Business Solutions .

Tweehonderd procent inzet

Nadat de hele wkk met rookgasinstallatie tot in detail was doorgesproken, werden de handtekeningen gezet. Later verschijnen er echter berichten over een innovatieve
rookgasreiniger met eigenschappen waar de gebroeders Sol wel oren naar hebben. Zoals zeer zuivere CO2 uit eigen productie waardoor zij’s winters geen dure vloeibare CO2 hoeven in te kopen. Sol: “Geweldig, zoals we er met Centrica Business Solutions zijn uitgekomen. Niemand maakte een probleem van de aanpassing in de opdracht. We zijn zelfs met hun directie en projectengineering naar de TU Delft gegaan om precies te horen hoe het in elkaar zit. Vervolgens hebben ze de installatie op ons verzoek zodanig gemodificeerd dat deze geschikt is voor beide typen rookgasreinigers. Zo konden  we de warmte-krachtunit alvast in bedrijf nemen.”

Harde eis

“Zij zijn techneuten, maar ik ben een kweker die gewoon zekerheid wil”, stelt Sol. “Daarom had ik ook als harde eis dat alles binnen de turnkey levering door Centrica Business Solutions ook in één onderhoudscontract werd opgenomen. Dus óók de warmtewisselaars, pompen en dergelijke. Bijna geen enkele leverancier begint daaraan. Maar stel dat daar iets kapot gaat, dan heb je altijd gesteggel. Ook deze wens regelde Centrica Business Solutions probleemloos. Een teken dat ze blijkbaar honderd procent staan achter de spullen die ze leveren.”

Daarom Centrica Business Solutions

Centrica Business Solutions is de oudste leverancier van warmte-krachtinstallaties in Nederland. Het bedrijf beschikt over de grootste vloot warmte-krachtinstallaties van Europa en is geautoriseerd MTU-servicedealer. Ook met de ENERG 1160 (gebaseerd op de MTU-4000-serie) voor de Gebroeders Sol bewijst Centrica Business Solutions als echte tuinbouwspecialist: wie intelligente keuzes maakt in energie ziet zijn rendement nog sterker groeien dan zijn teelt.

Meer projecten

Centrica Business Solutions heeft een kant-en-klaar WKK-systeem van 1,5 MW ontworpen en…

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.