Noordhoek Drone
Blogs

Vijf redenen om drijvende zonnepanelen in te zetten

Benut uw waterbassin optimaal en profiteer van duurzame energieopwekking

In Nederland ligt naar schatting ruim honderd hectare aan waterbassins bij glastuinbedrijven. Een groot deel hiervan is afgedekt met een algendoek om algenvorming, ongedierte en verdamping te voorkomen. Het volledige bassin is met de Multi-F Solar-oplossing die we samen met Albers Alligator ontwikkelden, te voorzien van zonnepanelen. We geven hieronder vijf redenen waarom u hier direct mee aan de slag kunt gaan.

1. Duurzame energieopwekking

De energie die u opwekt met zonnepanelen, is te benutten voor uw eigen bedrijf of terug te leveren aan het stroomnet. Een win-winsituatie! Niet alleen verduurzaamt u uw eigen energievoorziening, ook behaalt u een financieel voordeel door de terug levering aan het net en helpt u daarmee anderen aan duurzame energie.

2. Maatwerkoplossing: geschikt voor uw bassin

Multi-F Solar is voor elke situatie geschikt! Of u nu een nieuw waterbassin plaatst, een bestaand bassin renoveert of het huidige bassin wil voorzien van een totaalafdekking, onze oplossing is altijd toepasbaar. Het gehele oppervlak wordt benut met zonnepanelen, waardoor u meteen grote hoeveelheden energie kunt opwekken.

3. Geen extra ruimte nodig

Het waterbassin is al aanwezig op uw terrein, waardoor u geen ruimte kwijt bent aan het plaatsen van zonnepanelen. Landbouwgrond blijft zijn functie houden en ook de natuur wordt niet door de panelen aangetast. Ook kunt u nu alsnog zonne-energie opwekken wanneer PV-panelen bijvoorbeeld niet op een schuur of loods gelegd kunnen worden.

4. Krachtige totaalafdekking

De Multi-F totaalafdekking waar de zonnepanelen op geplaatst worden, dekt het bassin volledig af en beschermt het gietwater tegen algenvorming, ongedierte en verdamping. Dankzij het unieke ballast-drijversysteem, ligt het voortdurend strak en blijven de zonnepanelen ook in onstuimig weer op hun plaats.

5. Eén aanspreekpunt, dubbele expertise

Centrica Business Solutions en Albers Alligator hebben samen ruime ervaring in de glastuinbouwsector. We kennen uw sector en begrijpen uw uitdagingen. Onze expertise hebben wij gecombineerd in Multi-F Solar, zodat u verzekerd bent van een kwalitatieve totaaloplossing, die specifiek voor de glastuinbouw is geschikt. Voor, tijdens en na de installatie van de zonnepanelen heeft u altijd één aanspreekpunt, waardoor wij u snel en effectief kunnen helpen als er vragen zijn.

Wilt u meer weten over Multi-F Solar? Download dan onze brochure of neem contact op om te kijken hoe uw bedrijf deze oplossing kan inzetten. We denken graag met u mee!

Ontdek hoe u de duurzaamheid en efficientie van uw bedrijf verbetert met drijvende zonnepanelen
Arno Van Mourik

Arno van Mourik

Arno van Mourik is een ervaren professional op het gebied van sales en management in de wereld van energie-oplossingen en industrie. Hij heeft jarenlange ervaring in verschillende leidinggevende functies, zowel gericht op Nederland als wereldwijd. Arno is General Manager van Centrica Business Solutions Benelux.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.