Two people reviewing documents in an office surrounded by trees
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Blogs

Volg de prestaties van uw WKK-eenheid met PowerRadar™

Kunt u het potentieel van uw WKK-eenheid maximaliseren door de prestaties ervan te volgen met PowerRadar™?

U hebt dus een warmtekrachtkoppeling (WKK) in uw organisatie ingevoerd - of u overweegt dit te doen. Met grote kosten- en koolstofbesparingen heeft uw investering het potentieel om uw energiepark te transformeren. Maar hoe weet u of het volledige potentieel wordt benut?

Eén manier om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw WKK-eenheid haalt, is de prestaties ervan te volgen met een energiebeheerplatform zoals PowerRadar™. Deze krachtige, cloudgebaseerde software kan u helpen te visualiseren hoe uw WKK-eenheid in uw energiestrategie past. Lees verder om te ontdekken hoe uw bedrijf kan profiteren van het volgen van de prestaties van uw WKK-eenheid in de loop van de tijd.

1. Volg real-time energieopwekking en verminder de afhankelijkheid van het net


Het inzetten van WKK in uw organisatie kan u een reeks voordelen opleveren. U kunt waarschijnlijk een sterke return on investment verwachten, met grote besparingen ten opzichte van een conventionele ketel. En omdat er verschillende brandstofopties beschikbaar zijn (waaronder tot 100% waterstof-WKK), kunt u uw eenheid aanpassen aan uw route naar netto nul.

Maar als u de energie die uw WKK-eenheid produceert niet bijhoudt, kan het moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel verschil deze maakt voor uw bedrijf. Weten hoeveel warmte en stroom u ter plaatse produceert is cruciaal voor uw energiestrategie. Met name het bijhouden van de hoeveelheid elektriciteit die uw systeem genereert, kan u helpen uw bedrijf te transformeren.

Door het vermogen van uw WKK te monitoren, kunt u vaststellen hoeveel van uw elektriciteitsbehoefte ermee wordt gedekt. Dit kan u helpen uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet opnieuw te evalueren. Netstroom kan gepaard gaan met hoge koolstofemissies en kan bij prijsvolatiliteit onvoorspelbaar duur zijn. Hoe meer stroom u ter plaatse kunt opwekken, hoe minder u afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Zo kunt u uw rekeningen en koolstofuitstoot verlagen.

Als u ervoor kiest om uw WKK via PowerRadar te volgen, kunt u uw elektriciteitsvraag visualiseren. Op basis hiervan kunt u vaststellen hoeveel u met eigen opwekking kunt opwekken - en uw WKK-beheerstrategie dienovereenkomstig aanpassen. Dit kan uw energiepark transformeren, de veerkracht van uw bedrijf verbeteren en de kosten en CO2-uitstoot verlagen.

2. Mogelijkheden identificeren om afval te verminderen en koolstofrapportage te vereenvoudigen


De voordelen van het volgen van de prestaties van uw WKK-eenheid houden niet op bij het verminderen van uw afhankelijkheid van het net. Met PowerRadar kunt u ook uw koolstofrapportage vereenvoudigen, zodat u uw voortgang naar netto nul kunt meten.

PowerRadar biedt een enkel, holistisch overzicht van uw energiepark, inclusief uw WKK-eenheid. Van hieruit kunt u aangepaste energierapportage instellen. U kunt deze dan aanpassen aan de behoeften van specifieke kaders, of om gegevens te verstrekken waarnaar uw senior stakeholders op zoek zijn.

U kunt bijvoorbeeld de informatie opnemen die u nodig hebt om deel te nemen aan het programma voor kwaliteitsborging van warmtekrachtkoppeling (CHPQA):

  • Brandstofverbruik
  • Elektriciteitsproductie
  • Warmtegebruik

Dit kan u helpen de kwaliteit en efficiëntie van uw WKK-eenheid te beoordelen. Of misschien wilt u voldoen aan uw verplichtingen in het kader van specifieke koolstofkaders, zoals het Carbon Disclosure Project. Door uw WKK via PowerRadar te monitoren, kunt u beginnen deze informatie te verzamelen met behulp van een holistische kijk op uw energieverbruik. Dit kan u helpen om gegevensgestuurde beslissingen te nemen over uw energiestrategie - waardoor u verantwoordelijk blijft terwijl u naar een netto nul toekomst toewerkt.

3. Blijf op de hoogte van exploitatie en onderhoud (O&M)

Het volgen van uw WKK- en energiesysteem in bredere zin kan u ook helpen onverwachte dienstonderbrekingen te voorkomen - en kostbare verstoringen van uw bedrijf. We weten dat ongeplande stilstand nadelige gevolgen kan hebben voor uw organisatie. Maar door een breder systeem met PowerRadar te volgen, kunt u stappen ondernemen om dit te voorkomen.

De combinatie van geavanceerde waarschuwingen met real-time analyses betekent dat u op de hoogte blijft van alle problemen die zich in uw energiepark kunnen voordoen. Dit kan u helpen het onderhoud proactief te beheren in plaats van te vertrouwen op reactieve reparaties. En als gevolg daarvan kunt u ongeplande stilstand voor uw bedrijf voorkomen.

Bovendien kan het instellen van waarschuwingen u helpen de levensduur van uw WKK te verlengen. U kunt de inzichten van PowerRadar gebruiken om mogelijkheden te identificeren om uw eenheid efficiënter te laten werken. Dit kan u helpen om de impact van de dagelijkse slijtage van uw WKK-eenheid te verminderen, waardoor de verwachte levensduur wordt verlengd. Dit alles betekent dat uw systeem u op lange termijn kosten- en koolstofbesparingen kan opleveren.

Praat met onze experts over het optimaliseren van de prestaties van uw WKK

Als u het potentieel van uw warmtekrachtkoppeling (WKK) wilt maximaliseren of als u overweegt om WKK in te zetten, kunnen onze experts u helpen. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het inzetten en beheren van WKK en hebben wereldwijd meer dan 700 MW aan WKK's geïnstalleerd. Dus wat uw eisen ook zijn, u weet dat uw WKK-eenheid in veilige handen is. Vul onderstaand formulier in om ons meer te vertellen over uw ambities met warmtekrachtkoppeling (WKK).

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.