Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Strand in Cornwall.
News post

Lokale mensen worden uitgenodigd om mee te doen aan Cornwall-proef

Centrica heeft een oproep gedaan aan de bewoners om deel te nemen aan zijn nieuwe proefproject.

Het bedrijf wil honderd woningen laten deelnemen aan een driejarig programma waarbij geselecteerde aanvragers een aandeel krijgen in een fonds van £ 800.000 ter dekking van de kosten van nieuwe opwekkings- en opslagtechnologieën.

Program Director Matt Hastings: "We geven lokale mensen de gelegenheid om gebruik te maken van de allernieuwste energietechnologie die hun meer controle geeft over hoe ze energie thuis gebruiken. Dit betekent dat ze hun eigen energie kunnen opwekken, opslaan, (misschien zelfs beide), en beloond worden voor flexibiliteit in wanneer ze die energie gebruiken."

De deelnemende huishoudens ontvangen een financiële bijdrage ter dekking van de kosten van een energieoplossing die op hun specifieke behoeften is afgestemd. Eenmaal geïnstalleerd zijn huizen aangesloten op een virtuele marktplaats die hun flexibele energie namens hen koopt en verkoopt.

Woningen kunnen bijvoorbeeld een eigen energieopslag ontvangen om overtollige energie in het lokale netwerk of van de eigen zonnepanelen te absorberen, terwijl andere woningen slimme opslagketels kunnen gebruiken om energie buiten de piekuren te betrekken en die energie tijdens de dag in de vorm van warmte vrij te geven. Aan de opwekkingskant kunnen deelnemers profiteren van nieuwe apparatuur waarmee ze hun eigen elektriciteit kunnen produceren, zoals nieuwe zonnepanelen of micro-wkk-installaties.

De proef staat open voor alle huizenbezitters en particuliere huurders in Cornwall, ongeacht wie hun energieleverancier is. Aanvragers moeten toegang hebben tot breedbandinternet en via automatische incasso of bij ontvangst van hun periodieke nota voor hun energie betalen.

Als u meer wilt weten en uw interesse in de proef kenbaar wilt maken, gaat u naar www.centrica.com/cornwall of stuurt u een e-mail naar Cornwall@centrica.com.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com