Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Zonnepanelen met wolken op de achtergrond.
News post

Het grootste zonnepanelenproject in het Verenigd Koninkrijk

Zonnepanelen van Energise Barnsley voor daken worden ontworpen en geïnstalleerd door het zonnepaneelteam van Centrica.

Er zijn nog maar twee dagen over om Energise Barnsley-zonnepaneelobligaties aan te vragen, waarmee wordt beoogd om £ 1,2 miljoen (€ 1,4 miljoen) in te zamelen voor de financiering van nieuwe zonnepanelen in Barnsley, Zuid-Yorkshire.

Het ingezamelde geld zal worden besteed aan de installatie van het grootste zonnepanelenproject van het Verenigd Koninkrijk: maximaal 2 MW aan zonnepanelen voor woningen, scholen, aanleunwoningen en andere openbare gebouwen in de stad.

De nieuwe zonnepanelen worden ontworpen en geïnstalleerd door Centrica's zonnepanelenteam, dat in de afgelopen 6 maanden al rond de 1 MW aan zonnepanelen op 321 woningen in Barnsley heeft geïnstalleerd.

Chris Jonkers, Director van Distributed Energy in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zei: "We zien een toenemende belangstelling van het bedrijfsleven en de publieke sector in lokale energieopwekking. Projecten zoals Energise Barnsley vormen een aanzienlijk onderdeel van deze beweging en verdienen de steun van gemeenschappen en investeerders.

"Na de succesvolle installatie van de eerste serie zonnepanelen in Barnsley willen we de aandacht voor zonnepanelen in de stad nog verder vergroten met dit nieuwe samenwerkingsverband en inwoners ondersteunen om hun rekeningen te verlagen en te investeren in projecten die voor hen van belang zijn."

Het is een samenwerkingsverband tussen Energise Barnsley, het grootste gezamenlijke energieproject van lokale overheid en gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk, met ondersteuning van Centrica en Barnsley Metropolitan Borough Council.

Winsten uit de nieuwe zonnepanelen zullen terugvloeien in een energiefonds van de gemeenschap ter ondersteuning van lokale sociale ondernemingen en onderwijsvoorzieningen gericht op brandstofarmoede. Het fonds bevat een bedrag van £ 20.000 (€ 24.000) in het eerste jaar en staat nu open voor aanvragen van gemeenschappen.

Het aanbod staat open voor alle leden van het publiek via de Ethex exchange https://www.ethex.org.uk/EB. De deadline voor aanvragen is woensdag 10 augustus.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com