Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Woorden - CO₂
News post

Efficiency en flexibiliteit door decentrale energie

Klanten helpen profiteren van de mogelijkheden van energieopwekking op hun locatie.

Met de verwachting dat decentrale energieopwekking in de vorm van zonne-energie en kleinschalige gasgestookte opwekking zal groeien van slechts twee procent vorig jaar naar twaalf procent in 2030 worden de kosten van technologie waarmee klanten hun eigen energie produceren en opslaan steeds betaalbaarder.

Centrica's Distributed Energy and Power-divisie helpt klanten van deze trend te profiteren door grote energiegebruikers een scala van energieoplossingen te bieden die kunnen helpen de energierekening omlaag te brengen, de energievoorziening te beschermen en de CO₂-uitstoot te verminderen. Als onderdeel hiervan namen wij in 2016 ENER-G Cogen over, een gerenommeerde leverancier en exploitant van warmte-krachtkoppelingsoplossingen (wkk).

Tijdens het European Energy Forum deze week in Straatsburg zei Chris Marsland, Head of Cogen Product and Technology van ENER-G: "Warmte-krachtkoppeling is en blijft de basis vormen van de energietransitie en zorgt dat klanten volledig betrokken zijn bij hun energievoorziening. Het integreert op een rendabele manier voordelen met betrekking tot efficiency, milieu, CO₂-uitstoot en flexibiliteit.

Wkk zorgt voor primaire energiebesparingen van meer dan twintig procent in vergelijking met de gescheiden productie van warmte en elektriciteit, en kan een totale efficiëntie van ongeveer negentig procent behalen. Vandaag de dag bespaart wkk Europa zo'n 200 miljoen ton CO₂ per jaar. En uit onderzoek blijkt dat in de komende twintig jaar minstens 25 procent van de elektriciteitsproductie van warmte-krachtkoppeling zou kunnen komen. Dit potentieel kan afkomstig zijn uit toepassingen in de industrie, stadsverwarming, gebouwen en agrarische sector en er zijn nog veel meer gebieden waar het potentieel voor warmte-krachtkoppeling nog niet volledig is gerealiseerd.

"De technologie is dankzij minimale opstarttijden ook geschikt voor ondersteuning van het elektriciteitsnet en dient dus niet alleen als overgangstechnologie naar een duurzaam Europa, maar biedt ook stabiliteit voor het elektriciteitsnet om stroomstoringen te voorkomen.

"De energietransitie zal inspanningen vergen op meerdere fronten, waaronder energie-efficiency, het opvoeren van inspanningen ten aanzien van duurzame elektriciteit en warmte, terwijl tegelijkertijd een egalitair speelveld voor duurzame energietechnologieën moet worden gewaarborgd om het CO₂-neutraal maken van de economie rendabel te houden."

Over ENER-G Cogen

ENER-G Cogen heeft ruim dertig jaar ervaring en een uitstekende reputatie in het leveren van end-to-end wkk-oplossingen voor de industrie en het bedrijfsleven. Het bedrijf opereert voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar is ook actief in de Verenigde Staten, Hongarije, Italië, Nederland en Roemenië, en heeft een sterk en gevarieerd klantenbestand in de private en publieke sector. Daarnaast participeert het in Australië, Ierland, Japan, Canada en Turkije via verkooppartnerschappen met lokale entiteiten.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com