Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Direct Energy maakt kilometers als het gaat om innovatie

Wij veranderen de manier waarop er naar energie wordt gekeken en waarop energie wordt gebruikt met de Innovation to Inspiration-tour.

De manier waarop wij omgaan met energie verandert snel. Om deze revolutie in gang te zetten, gaat Direct Energy op pad met een unieke mobiele tentoonstelling waarbij ervaringen worden gedeeld met duizenden mensen in heel Noord-Amerika via de Innovation to Inspiration-tour.

De truck met achttien wielen heeft op weg van Californië naar New York nu bijna 53.000 mijl (86.000 km) afgelegd sinds 2014 om te laten zien hoe het aangesloten huis of bedrijf er in de nabije toekomst uit zou kunnen zien.

De tour heeft onlangs de duurzaamheidsconferentie GreenBiz's 2016 VERGE in Silicon Valley (Californië) aangedaan en trok meer dan duizend bezoekers. Eenmaal aan boord, konden bezoekers kennismaken met innovatieve producten en diensten, bijvoorbeeld met Direct Your Energy, de tool om meer inzicht in energieverbruik te krijgen, slimme thermostaten en slimme lampen die vanaf elke locatie kunnen worden in- en uitgeschakeld. Bezoekers konden op deze manier met eigen ogen zien hoe ze meer controle over en inzicht in hun energieverbruik konden krijgen, niet alleen om slimmer met hun energie om te gaan, maar ook om het energieverbruik, de rekeningen en de CO₂-uitstoot te verlagen.  

De mobiele tentoonstelling draaide voor het eerst volledig op duurzame energie die werd opgewekt door een micronet in de truck, waarvoor onder andere gebruik werd gemaakt van wind- en zonne-energie en van technologie voor energieopslag. Panoramic Power, een bedrijf dat we vorig jaar hebben overgenomen en dat geavanceerde draadloze sensoren ontwikkelt die kunnen identificeren op welke manieren bedrijven kunnen besparen op de energiekosten, installeerde zijn product in het micronet om aan te tonen hoe de sensoren realtime de opwekking bewaken en ook registreren hoeveel stroom elk product verbruikt.

Om deze voordelen met VERGE-deelnemers te delen, nam Direct Energy deel aan een paneldiscussie over 'Technologies Driving Energy Business Model Transformation' en hield sessies over ‘Driving Business Results with Real-Time Energy Data’.  

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com