Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Men working next to electricity pylon.
News post

Bouw van King's Lynn elektriciteitscentrale

Centrica nodigt lokale leveranciers uit om hun interesse kenbaar te maken in het ondersteunen van het bouwproject bij King's Lynn Power Station.

Werkzaamheden aan de installatie van een nieuwe gasturbine en een ingrijpende renovatie van de afgedankte centrale begonnen afgelopen maart na een besluit om meer dan £ 180 mln te investeren in vier flexibele centrales verspreid over het land.

Samen met hun aannemers bij Siemens en TEi houdt het bedrijf op donderdag 25 mei tussen 12.00 en 15.00 uur een 'Maak kennis met de koper'-evenement in het King’s Lynn Innovation Centre.

Projectmanager Jon Cooper: "Nadat we enkele maanden geleden met het voorbereidend werk zijn begonnen, zijn we nu klaar voor grote bouwactiviteiten ter plaatse en we willen daar graag zoveel mogelijk lokale leveranciers bij betrekken."

Naast de nieuwe turbine zal het team ook werken aan een totale revisie en renovatie van het regelsysteem, de ketel en de waterstoomcyclus van de fabriek.

Het projectteam is op zoek naar lokale leveranciers die met het volgende kunnen helpen:

  • Elektra
  • Lichte mechanische ondersteuning
  • Lassen, en
  • Leveringen van materiaal.

Tijdens de bouw zal een team van maximaal tweehonderd personen op de locatie werkzaam zijn, met ongeveer dertig vaste arbeidsplaatsen als de centrale in 2019 eenmaal gereed is en is opgestart.

Wanneer het werk gereed is, zal King's Lynn genoeg energie kunnen produceren om te voorzien in de behoeften van zo'n 370.000 huishoudens – bijna alle woningen in Norfolk.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, dan kan dat via Media@centrica.com