1. Home
  2. > Energieoplossingen

Demand Side Response

Bent u voorbereid op de energietransitie? Demand Side Response ontsluit de waarde van flexibiliteit en vermindert uw CO2 uitstoot.

Ons energiesysteem verandert door de decentrale opwek van elektriciteit. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe door de toename van onbalans en congestie waardoor netbeheerkosten stijgen. Demand Side Response (DSR) van Centrica Business Solutions zet de toename van onbalans om in een groeikans.

Uw bedrijfsproces wordt daarmee efficiënter en groeiplannen worden veilig gesteld voor de toekomst. Hoe gaat uw organisatie hier mee om? Is uw organisatie voorbereid op de energietransitie? DSR zorgt voor extra inkomsten, minimaliseert risico’s en u behaalt duurzaamheidsdoelen door Tennet te helpen vraag en aanbod te matchen.

Wat is Demand Side Response?

Demand Side Response balanceert het elektriciteitsnet op een duurzame wijze. Tennet stuurt dagelijks verzoeken uit om het net te balanceren bij een overschot of te kort van elektriciteit. Centrica Business Solutions reageert op dit verzoek door bij de aangemelde apparatuur en processen in onze Virtual Power Plant kortstondig aan of terug te schakelen. Dit levert interessante vergoedingen op voor bedrijven die bij ons apparatuur hebben aangemeld en het voorkomt dat CO2 uitstotende energiecentrales het balanceringswerk doen. Zo draagt u bij aan de energietransitie!

Hoe Demand Side Response helpt

Kom meer te weten over Demand Side Response

Bekijk onze video om te zien waarom Demand Side Response een integraal onderdeel kan zijn van uw energiestrategie. Gebruik intelligente technologie van Centrica Business Solutions om een duurzaam concurrentievoordeel te behalen.

De voordelen voor uw organisatie

  • Extra inkomsten en lagere bestaande energiekosten
  • MVO doelen halen door DSR
  • Behoud volledige controle, Demand Side Response respecteert uw bedrijfsproces
  • Volledig geautomatiseerd, u hoeft verder niets te doen
  • Een duurzame voorsprong op uw concurrentie en uw groei veilig stellen
Whitepaper Demand Side Response, een duurzame voorsprong op de concurrentie

Waarom kiezen voor Centrica Business Solutions?

  • U blijft de baas –  u heeft volledig controle over uw activiteiten doordat ons platform rekening houdt met uw strikte industriële randvoorwaarden
  • Uniek en gepatenteerde technologie – u maakt gebruik van geavanceerde machinelearning- en voorspellingsalgoritmen om meer inkomsten te genereren 
  • Transparantie – wij garanderen volledige transparantie voor de Demand Side Response-programma’s waaraan commerciële en industriële verbruikers deelnemen.
5.0GW

aan flexibele activa in beheer in VK, Europa en Noord Amerika

52%

meer omzet behaald door onze klanten

99,6%
leveringsrecord, bewezen als zeer betrouwbaar

Demand Side Response op RTL Z

'How it's Done' TV Programma van RTL Z bij onze klant CBR Heidelberg Cementbedrijven

Bekijk hier hoe Demand Side Response onze klant CBR Heidelberg helpt met zijn energietransitie.