Trends in decentrale energie

Inzichten voor duurzame bedrijfsgroei

Duurzame bedrijfsgroei

Wat is er nodig om een duurzamere, toekomstgerichte organisatie te worden? In ons nieuwe rapport wordt uitgelegd wat het betekent om een duurzaam bedrijf te zijn en welke stappen u kunt nemen om uw reis te beginnen.

In twee jaar kan veel veranderen. In 2017 hebben we ons jaarlijkse onderzoeksprogramma uitgevoerd en verantwoordelijkheid voor het milieu bleek niet hoog op de bedrijfsagenda te staan. Uit onze meest recente enquête blijkt dat bedrijven het nu wél belangrijk vinden. Bedrijven moeten een innovatieve manier vinden om hun financiële prestaties en milieubeleid in evenwicht te brengen om groei en concurrentievoordeel te realiseren. Maar hoe?

We hebben onderzoek gedaan naar ruim 1.500 bedrijven en energiebeslissers van grote organisaties in tien landen in zeven branches om inzicht te krijgen in de ervaring die bedrijven hebben, hoe zij zich aanpassen aan deze veranderingen en de veranderende rol van energie. Ons rapport over trends in decentrale energie is het resultaat van dat onderzoek.

Slechts één op de acht bedrijven is geclassificeerd als 'duurzaam bedrijf'

86%
denkt dat duurzaamheid economische en milieu-elementen heeft
#3
organisatorische prioriteit voor maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid
34%
ziet energiebestendigheid en -veiligheid als een risico
De inzichten achter een duurzaam bedrijf
In ons rapport delen we de belangrijkste resultaten van ons onderzoek en introduceren we ons duurzame bedrijfsmodel. We beschrijven de belangrijkste kenmerken en actiepunten om een duurzaam bedrijf te worden en hoe energie bedrijven kan helpen zich voor te bereiden op een meer commerciële en milieuvriendelijkere toekomst.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.