1. Home
  2. > Projecten

We steken onze energie in het onderwijs

We verminderden het energieverbruik van een groep samenwerkende scholen met 250.000 kWh waarbij we gebruikmaakten van een combinatie van slimme ideeën en slimme technologie.
$23k
per jaar bespaard
250k kWh
per jaar bespaard
60 dagen
testen bood een langetermijnoplossing

Een school wilde graag weten hoe ze energieverspilling konden tegengaan

Vanwege de uiteenlopende gebruikspatronen van zowel studenten als personeel, was het moeilijk voor de samenwerkende scholen om precies na te gaan waar ze energie en kosten konden besparen. Ze hadden een deskundige aanpak nodig en wij namen de uitdaging graag aan.

Strategie + slimme technologie = grote besparingen

We voerden een twee maanden durende proef uit waarbij we onze oplossing voor inzicht in het energieverbruik gebruikten om het verbruik van apparatuur te controleren en eventuele problemen en mogelijke storingen te detecteren voordat ze optreden.

We keken naar alles, van boilers en parkeerplaatsverlichting tot warmhoudplaten in de kantines die energie verbruikten. Er was een hoop te testen.

Voor de tests hebben we zelfvoedende, draadloze sensoren geïnstalleerd op apparaten door de hele school. Een speciaal aangestelde energiebeheerder kon nu controleren wanneer de apparaten de meeste energie verbruikten en wanneer ze energie verspilden. Zodra we wisten welke apparaten inefficiënt waren, stelden we passende oplossingen voor om de energieverspilling te verminderen.

De resultaten

We hielpen de schooldistrictleiders vast te stellen dat ze met Panoramic Power tot wel 250.000 kWh per jaar konden besparen, wat neerkomt op een kostenbesparing van $23.000.

Panoramic Power, onze energieoplossing voor inzicht in uw energieverbruik omdat:

  • Realtime energiebewaking op circuitniveau verlaagt de energiekosten en beheert het energieverbruik buiten kantooruren.
  • Prioriteit geven aan preventieve acties op meerdere apparaten, systemen en locaties door apparaatgegevens te benchmarken met andere locaties binnen de campus.
  • Via energiebeheer op apparaatniveau en gepland onderhoud zorgt u ervoor dat het verbruik op uw locaties altijd effectief is.
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.