1. Home
  2. > Projecten

Omzet maximaliseren door middel van intelligente optimalisatie van batterijen

Eelpower heeft gekozen voor Centrica Business Solutions als partner voor hun go-to-market reis zodat hun flexibele assets van 10 MW een gegarandeerd financieel rendement opleveren en tegelijkertijd het risico en de complexiteit van het benaderen van meerdere markten wordt geëlimineerd.
10MW
batterij opslagfaciliteit
24/7
monitoren van beschikbare flexibele markten

De fundamenten leggen voor een goede energievoorziening

De 10MW opslagfaciliteit van Eelpower in Leverton, vlakbij Lincoln, was de eerste in een reeks van grote batterijen die frequentieresponse en andere balanceerdiensten levert aan het landelijk net.

Een stand-alone energiefaciliteit bevat acht 1,25MW op lithiumion gebaseerde batterijen. De faciliteit ondersteunt het landelijk net door de fundamenten te leggen voor een gegarandeerde energievoorziening en door bij te dragen aan het reduceren van de energiekosten gedurende perioden waarin de vraag hoog is.

Omzet maximaliseren door middel van het optimaliseren van activa

In 2020 ging Eelpower een zeven-jarig contract aan met Centrica Business Solutions voor het optimaliseren van deze batterijpark. Centrica Business Soluties benaderd meerdere markten en is op zoek naar kansen om het balanceren van het landelijk netwerk te ondersteunen, met als doel het maximaliseren van de omzet door middel van het intelligent optimaliseren van assets. Kansen kunnen maanden van tevoren worden geïdentificeerd, bijna tot in realtime.

De interne deskundigen van Centrica Business Solutions door middel van de gepatenteerde en toonaangevende FlexPondTM monitoren de beschikbare markten 24/7 en beheren nauwkeurig de laadstatus van de batterij. Hierdoor kunnen de batterijen in meerdere flexibele markten maximaal worden ingezet terwijl het proces wordt vereenvoudigd en de risico’s voor Eelpower worden geëlimineerd. Centrica Business Solutions zorgt ervoor dat de flexibiliteit van Eelpower wordt beloond door een gegarandeerde stroom van inkomsten terwijl er ook voor wordt gezorgd dat de batterij wordt beschermd door degradatie te minimaliseren - zodat de batterij gedurende zijn levensduur voor een maximale omzet zorgt.

De zekerheid hebben van rendement was een erg aantrekkelijk aspect van het voorstel van Centrica Business Solutions. Wij hebben er vertrouwen in dat wij onze batterijen in veilige handen hebben overgedragen.
MARK SIMON, CHIEF EXECUTIVE, EELPOWER

Gegarandeerde omzet

Dankzij de intelligente optimalisatie van deze opslagfaciliteit voor batterijen zal Eelpower een gegarandeerd financieel rendement krijgen per MW per jaar, met aanvullende betalingen voor elke batterijcyclus vanaf de eerste dag van het contract en bovenop de garantie. Hierdoor wordt er zekerheid verkregen over wanneer hun kapitaalinvestering in de batterij zijn geld zal hebben terugverdiend.

Door een partnerschap aan te gaan met Centrica Business Solutions heeft Eelpower het risico en de complexiteit van het managen van hun assets in verschillende markten geëlimineerd en tegelijkertijd de waarde die kan worden verkregen van hun assets gemaximaliseerd.

De opslag van batterijen is van vitaal belang om te voldoen aan de Net Zero afspraken van het VK. Door een gegarandeerd rendement te bieden en ervoor te zorgen dat de batterij op meerdere markten actief is, kan Centrica Business Solutions een gefixeerd rendement op investeringen waarborgen.

Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…