1. Home
  2. > Projecten

Een oplossing voor het besparen op cement

We hielpen een wereldwijde leverancier van bouwmaterialen om hun bedrijfsvoering efficiënter te maken en meer dan $280.000 per jaar te besparen door het energiegebruik in drie van hun vestigingen te bewaken.
$270k
jaarlijkse besparing in het testland
$10k
lager verbruik buiten werktijden
70
vestigingen toegevoegd voor wereldwijde toepassing

Ze waren op zoek naar een oplossing waar ze op konden voortbouwen

Met activiteiten in vijftig landen had de klant een oplossing nodig waarmee de productiemanagers volledig zicht hadden op de prestaties van hun belangrijkste machines.

De oplossing moest de bestaande meetapparatuur vervangen, gebruikersvriendelijk zijn en realtime prestatieproblemen kunnen identificeren.

De fundamenten leggen voor langetermijnrendement

We creëerden een aanpak in twee fasen met Panoramic Power, onze oplossing voor inzicht in het energieverbruik. Dit stelde ons in staat het energieverbruik te meten en precies na te gaan wat het verbruik was van de verschillende machines, gebouwen en installaties. Het systeem is ontworpen om direct te besparen op de kosten, de productiviteit te verhogen en live-informatie te verstrekken aan productiemanagers.

Fase 1: een eerste verkenning 

Onze oplossing werd ingezet op drie plekken binnen een van de productielocaties van het bedrijf, waaronder afgelegen steengroeven. Als onderdeel hiervan installeerden we een zestigtal sensoren om het energiegebruik van pompen, transportbanden en vergruizers live te monitoren.

Met behulp van de gedetailleerde gegevens die we zo verzamelden, kregen we al snel inzicht in de prestaties van essentiële bedrijfsmiddelen en waren we in staat om storingen te detecteren en effectievere onderhoudsschema's op te stellen. Dit inzicht was essentieel omdat het managers voorzag van de live data die ze nodig hadden om ervoor te zorgen dat de fabriek zo effectief mogelijk draaide.

De resultaten 

We ontdekten dat de motor van een transportband geregeld overbelast werd en om die reden werd uitgeschakeld door de overstroombeveiliging, waardoor er een bottleneck ontstond in het proces. Door dit probleem op te lossen, kon de klant alleen al op één locatie jaarlijks $270.000 besparen.

Onze gegevens toonden ook aan dat er in meerdere gebouwen en fabrieken buiten werktijden onnodig energie werd verbruikt. Door hier de aandacht op te vestigen, bespaarden we de klant nog eens $10.000 per jaar.

Alleen al door deze besparingen, had de klant zijn investering binnen een maand terugverdiend.

Fase 2: wereldwijde toepassing 

In de volgende fase zal Panoramic Power worden geïmplementeerd op zeventig locaties wereldwijd, vanuit verschillende locaties in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Panoramic Power, onze energieoplossing voor inzicht in uw energieverbruik omdat:

  • Voorspellend onderhoud herkent ongewone energiegebruikspatronen, signaleert daarmee storingen voordat ze optreden, stuurt servicewaarschuwingen, en helpt zo om hoge kosten van uitvaltijd te voorkomen.
  • Door het energieverbruik van afzonderlijke apparaten, systemen en bedrijfsmiddelen te bewaken, kunnen inefficiënte praktijken, oneigenlijk gebruik en mogelijkheden voor bezuinigingen worden geïdentificeerd voor elk apparaat en hele fabrieken.
  • Door gegevens van vergelijkbare units met elkaar te vergelijken, kunnen apparaten, systemen en productielijnen worden opgespoord die niet goed functioneren, waardoor u verborgen operationele inefficiency’s en energieverspilling detecteert.
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.