1. Home
  2. > Projecten

Een energie-efficiënte oplossing op maat

Door al onze energie te stoppen in het besparen van hun energie, helpen we een wereldwijd opererende modeketen om energieverspilling tegen te gaan en een jaarlijkse kostenbesparing te bereiken van bijna $1,4 miljoen.
$17,5k
potentiële jaarlijkse besparing
15%
minder energieverbruik in zes winkels
$1,2m
verwachte jaarlijkse besparingen in alle zestig winkels

Ze wilden een statement maken

Met ruim vierhonderd winkels in vijftig landen was het bedrijf erop gebrand om een beter inzicht te krijgen in het energieverbruik. Als ze deze kennis hadden, zou dat hen helpen kosten te besparen, hun CO₂-footprint te beperken en hun duurzaamheidsstrategie voor het bedrijf beter te ondersteunen.

Seizoen na seizoen besparingen realiseren

We zetten Panoramic Power, onze oplossing voor inzicht in het energieverbruik, in bij zes van hun locaties. Voor deze onopvallende draadloze technologie wordt gebruikgemaakt van zelfvoedende sensoren voor het monitoren en rapporteren van live-energieverbruik.

De realtimegegevens werden verzameld en verwerkt via een analysesysteem in de cloud. Dit leverde bruikbare informatie op die liet zien welke onderdelen inefficiënt functioneerden. Hierdoor konden we eventuele risico's tot een minimum beperken.

Wij integreerden de gegevens ook in het eigen gebouwbeheersysteem van de klant, zodat de energie- en facilitair managers van de klant de mate van energieverbruik konden monitoren op elke locatie.

De resultaten

Dankzij onze slimme technologie en ons deskundig inzicht hebben we de klant geholpen om het energiegebruik te verminderen met vijftien procent en om $17.500 te besparen.

Het gevolg is dat onze oplossing nu wordt geïmplementeerd in zestig winkels in Noord-Amerika, Europa en Azië, met een verwachte jaarlijkse besparing van $1.200.000.

Panoramic Power, onze energieoplossing voor inzicht in uw energieverbruik omdat:

  • Realtime waarschuwingen over energieverspilling, geoptimaliseerde energiegebruiksprofielen en benchmarking om de kosten te verlagen en uw winstgevendheid te verhogen
  • Op meetgegevens gebaseerd voorspellend onderhoud identificeert onvoorziene problemen en waarschuwt bij voorspelde storingen realtime, waardoor energieverspilling wordt geminimaliseerd en verborgen operationele inefficiency’s of defecten in apparaten aan het licht komen.
  • Ondersteun maatschappelijk verantwoord ondernemen, vergroot uw merkreputatie, maximaliseer het rendement van uw investeringen in groene initiatieven, en optimaliseer duurzaamheidsprogramma's met gedetailleerde rapporten en bruikbare inzichten.
We hebben een aantal mogelijkheden gerealiseerd die resulteerden in een energiebesparing van negen procent in ons magazijn."
Senior Compliance Manager, Global Fashion Retail Chain
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.