Mistige nachtelijke skyline met verlichting.
  1. Home
  2. > Kenniscentrum
  3. > Kenniscentrum
Blogs

Ervaar de kracht van data met Panoramic Power

Energieverbruik is voor veel bedrijven een forse kostenpost. Wat er daadwerkelijk verbruikt wordt aan energie, is echter vaak nog onduidelijk. Dat is zonde en vooral ook onnodig, omdat heel eenvoudig is bij te houden wat het energieverbruik per machine, bedrijfsproces of gebouw is en waar er bespaard kan worden.

Tot op detailniveau uw verbruik meten

Door inzicht te krijgen in de details van uw energieverbruik, voorkomt u dat de energierekening een ‘black box’ blijft en slechts een bedrag is dat periodiek wordt betaald. Met Panoramic Power van Centrica Business Solutions is dit mogelijk. Door het plaatsen van draadloze sensoren in de installaties van uw bedrijf wordt gemeten wat er verbruikt wordt. Het plaatsen van deze sensoren kan binnen enkele uren gebeuren, zonder dat uw bedrijfsprocessen stil komen te liggen. De data worden door de sensoren realtime verzameld en verstuurd naar het Power Radar platform, een analyseplatform in de cloud waar alle inzichten samenkomen. Hier kunt u gedetailleerd zien wat het energieverbruik is binnen uw bedrijfsprocessen, tot op het niveau van individuele apparaten.

Data-analyse zorgt voor meer efficiëntie

Door de gegenereerde data kunt u vervolgens tal van ingrepen doen in uw bedrijfsprocessen. Dat begint al met het aanpassen van processen waarvan u wellicht niet eens wist dat er onnodig veel energie bij werd verspild. Het kan dat er bijvoorbeeld een lek zit in een apparaat of leiding die via data-analyse aan het licht komt. Of dat blijkt dat de verwarming in een ruimte altijd aan staat terwijl er zelden mensen aan het werk zijn. Dat biedt kansen om eenvoudig te besparen!

Een stap verder gaat het als u de inzichten gebruikt om complete bedrijfsprocessen anders in te richten, waardoor deze efficiënter worden. Is het bijvoorbeeld beter om twee moderne machines aan te schaffen die op lange termijn minder verbruiken dan vier bestaande, maar minder zuinige machines? Door continu te monitoren wat er gebeurt binnen uw bedrijf, zijn dit soort strategische keuzes een stuk eenvoudiger te maken: u beschikt immers over de keiharde data om ze te onderbouwen.

Wilt u uw bedrijfsprocessen ook efficiënter maken op basis van data? Of heeft u vragen over hoe sensoren ook in uw bedrijf zijn toe te passen? Neem vrijblijvend contact op, wij helpen u graag!

Zie hoe Panoramic Power u kan helpen

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.