Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Centrica lanceert een nieuwe Innovations-venture

Centrica plc heeft vandaag de oprichting aangekondigd van een nieuwe venture, 'Centrica Innovations' (CI), om nieuwe technologieën en innovaties te identificeren, ontwikkelen en versnellen.

De oprichting van CI zal de klantgerichte strategie van het bedrijf versterken en het bedrijf in staat stellen om nieuwe technologieën en innovatieve ideeën te herkennen en hierin te investeren, wat kan leiden tot nieuwe producten, aanbiedingen en diensten voor klanten.

CI vormt een aanvulling op en biedt ondersteuning aan bestaande bedrijven binnen Centrica, met inbegrip van energievoorziening, diensten, Connected Home, Distributed Energy & Power en het Digital Technology-team. Wij zullen de komende vijf jaar tot £ 100 miljoen (€ 120 miljoen) investeren in start-ups, zodat we toegang hebben tot technologie en ondernemend vermogen en middelen. Hiermee bouwen we voort op wat we al bereikt hebben via Ignite, ons huidige sociale ondernemersfonds van £ 10 miljoen (€ 12 miljoen), dat in 2014 begon met het financieren van ondernemingen en dat nu onderdeel is van CI. CI zal worden geleid door Charles Cameron, Group Director van Technology and Engineering van Centrica.

Centrica Innovations zal zich richten op:

  • Het plaatsen van scouts in belangrijke technologiecentra - Seattle, Houston, Londen, Cambridge, Tel Aviv;
  • Het leveren van een nieuw venturefonds om in start-ups te investeren;
  • Het ontwikkelen en versnellen van interne en externe innovaties;
  • Het integreren van een innovatieve cultuur in Centrica.

CI zal ook bestaande interne ondernemingen ondersteunen, zoals Io-Tahoe™, een bedrijf in data-lake-software en -diensten die de organisatie en het beheer van gegevens uit meerdere gestructureerde en ongestructureerde databases mogelijk maken, om inzicht te krijgen in de veertien miljoen accounts van energieklanten van British Gas en om zo de ontwikkeling te versnellen door tools en methoden te bieden ter ondersteuning van een snelle groei. CI zal eveneens fungeren als 'broedplaats' voor externe ondernemingen die nog niet zo ver zijn om in aanmerking te komen voor investeringen en die op verschillende gebieden nog ondersteuning nodig hebben, zoals zakelijke expertise, begeleiding, productontwikkeling en marketing.

Iain Conn, Group Chief Executive, Centrica zei:

"De lancering van Centrica Innovations is een belangrijke stap in het identificeren van en het reageren op de veranderende behoeften van onze klanten. De nieuwe onderneming zorgt ervoor dat innovatie wordt geïntegreerd in onze hele bedrijf en biedt ons de mogelijkheid om te investeren in de technologieën die ons in de toekomst kunnen ondersteunen. We investeren tot 2020 al £ 1,2 miljard (€ 1,4 miljard) in onze bedrijven Connected Home en Distributed Energy and Power en helpen consumenten en zakelijke klanten om hun energieverbruik in eigen hand te nemen en geld te besparen.

"Als toonaangevende energieleverancier in het Verenigd Koninkrijk hebben we een bewezen trackrecord als het gaat om het gebruik van nieuwe technologieën voor onze klanten. Omdat de overheid een industriële strategie lanceert met technologie en R&D als basis, wil Centrica het Verenigd Koninkrijk een slimmere energietoekomst bieden."

Meer informatie is te vinden op www.centrica.com/innovation.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar Media@centrica.com

Opmerkingen voor redacteuren:

  • Centrica plc is een internationaal energie- en dienstverleningsbedrijf. Alles wat we doen is erop gericht om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen.
  • Wij leveren energie en aanverwante diensten aan ongeveer 28 miljoen klantenaccounts in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Noord Amerika met sterke merken als British Gas, Direct Energy en Bord Gáis Energy en worden ondersteund door ongeveer 12.000 ingenieurs en technici.
  • We ontwikkelen ook nieuwe en innovatieve producten en diensten voor klanten wereldwijd. Onze divisie Connected Home heeft producten ontwikkeld, zoals de slimme Hive-thermostaat en via onze divisie Distributed Energy & Power bieden wij geïntegreerde energieoplossingen voor commerciële en industriële klanten aan, waaronder flexibele opwekking, energiebeheersystemen en energieopslag.
  • We beschikken ook over een divisie Energy Marketing & Trading die het grondstoffenrisico beheert en de groep toegang biedt tot de groothandelsmarkt. Bovendien biedt de divisie diensten voor derden om de weg naar de markt te vinden en voor het ondernemen van optimalisatie- en handelsactiviteiten.
  • Centrica blijft actief in gas en olie via Exploration & Production en richt zich daarbij op het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Noorwegen. Centrica streeft naar een productie van veertig tot vijftig miljoen vaten olie per jaar. Met Central Power Generation bezitten we vijf gasgestookte centrales in het Verenigd Koninkrijk en hebben we een belang van twintig procent in de kerncentrales van EDF Energy in het Verenigd Koninkrijk.
  • We bezitten ook de grootste faciliteit voor gasopslag van het Verenigd Koninkrijk in Rough.