CHP_Engine_Room_NL
  1. Home
  2. > Knowledge Centre
Blogs

Drie redenen om juist nu te investeren in een WKK (warmtekrachtkoppeling)

De kosten van bedrijven rijzen de pan uit. Op meerdere fronten: van grondstoffen en arbeid tot gas, elektriciteit, transport en meer. Dit heeft logischerwijs impact op de financiele prestaties. Het is daarom van cruciaal belang om deze kostenstijgingen onder controle te houden en de concurrentiekracht van uw bedrijf te waarborgen.

 

De stijgende kosten hebben vooral impact op energie-intensieve bedrijven of bedrijven met productieprocessen waarin meerdere energiebronnen worden ingezet (elektriciteit, warmte, koude).  Een WKK kan dan op dit moment een goede investering zijn, om drie redenen: 

1. Lager energieverbruik en minder kosten

WKK’s zijn bijna twee keer zo efficiënt als traditionele methoden, zoals een ketel, om energie op te wekken. Dit komt doordat WKK-systemen de warmte benutten die vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit. Op die manier kunnen ze ter plaatse zowel warmte als stroom leveren.

Wanneer je stroom en gas afneemt van het net, betaal je naast de prijs van de stroom en gas ook belasting en transportkosten. Met een WKK kan veel worden bespaard, omdat we met gas direct warmte opwekken en tegelijkertijd stroom produceren zonder extra belasting of transportkosten te betalen over het stroom gedeelte. Dit in vergelijking met een situatie waarbij elektriciteit wordt afgenomen van het net en warmte wordt opgewekt door boilers ter plaatse.

2. Geen investering vooraf nodig 

Investeren in een technologie voor stroomopwekking op locatie  - zoals een WKK - lijkt niet altijd prioriteit te hebben voor bedrijven. De benodigde investering vormt hierbij vaak een struikelblok. 

Binnen Centrica Business Solutions zijn er verschillende financieringen mogelijk. Benieuwd? Bel of mail ons dan gerust. 

3. Zorgt voor grotere budgettaire stabiliteit 

Door alle kostenstijgingen is het belangrijker dan ooit om toekomstige kosten nauwkeurig te kunnen voorspellen. Bedrijven die investeren in een WKK weten precies hoe hoog hun energiekosten in de komende tien jaar zullen zijn. Ze profiteren van voorspelbare elektriciteitskosten en een nauwkeurige prognose van de bedrijfskosten. Dit is waardevolle informatie, die het verschil kan maken in de planningsprocessen van een bedrijf. Bovendien kunnen de experts van Centrica Business Solutions bij elke stap ondersteunen en ervoor zorgen dat de WKK-installatie optimaal functioneert en altijd het optimale rendement wordt behaald. 

Klaar om te profiteren van de voordelen van een WKK?

Wilt u de kosten en CO2-uitstoot van uw organisatie verlagen? Dan kan ons team van WKK-experts u helpen. Centrica Business Solutions heeft meer dan 35 jaar ervaring met het wereldwijd leveren van WKK-oplossingen en is al meer dan tweehonderd jaar toonaangevend in de energiesector. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. 

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.