Maintenance
 1. Home
 2. > Knowledge Centre
Blogs

4 stappen voor effectief WKK-onderhoud. Maximaliseer de prestaties

Maximaliseer de prestaties en kostenbesparingen met deze 4 stappen om uw WKK-systeem te onderhouden.

U heeft dus een systeem voor warmtekrachtkoppeling (WKK) geïnstalleerd of overweegt er een te installeren. U kijkt uit naar lagere kosten, verbeterde efficiëntie en een toekomstbestendige energiestrategie. Maar heeft u nagedacht over de lange termijn prestaties van uw WKK-systeem?

Er zijn veel manieren waarop u voor uw WKK kunt zorgen, zodat het de beste resultaten voor uw bedrijf oplevert. We hebben vier onderhoudsstappen beschreven die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw WKK optimaal presteert.

 

1. Overweeg O&M in de ontwerpfase

Plan voor succes op lange termijn

Onderhoud begint al bij het begin van de levenscyclus van je WKK-systeem. In de ontwerpfase moet regelmatige toegang voor onderhoud en reparatie een cruciaal onderdeel van elk plan zijn.

U kunt overwegen om vaste onderhoudsonderbrekingen in te plannen - idealiter wanneer de vraag naar energie laag is. We raden grote motorrevisies aan wanneer de warmtevraag lager is dan normaal, zoals in de zomermaanden. Je kunt dit ook laten samenvallen met onderhoud aan andere specialistische apparatuur, zoals ketelinspecties.

Tijdens het starten en stoppen draait de motor gedurende enige tijd op deellast en werkt dan minder efficiënt. Voorkom daarom zoveel mogelijk starts en stops. 

Regelmatig onderhoud kan niet alleen eventuele problemen snel verhelpen, maar het kan er ook voor zorgen dat je WKK optimaal werkt. WKK's die op deellast draaien, werken vaak met verminderde efficiëntie. Frequent onderhoud betekent dat u de prestaties van uw systeem kunt controleren - dus door ervoor te zorgen dat uw WKK altijd werkt zoals bedoeld, kunt u de kostenefficiëntie ervan verbeteren. Als onderhoud vanaf het begin wordt gepland, weet u dat uw systeem altijd optimaal werkt en dat het de best mogelijke resultaten voor uw bedrijf oplevert.

 

Plan voor kostenbeheersing op lange termijn

Het is ook belangrijk om vanaf het begin rekening te houden met de onderhoudskosten over de hele levensduur. Als u hiermee rekening houdt, kunt u de economische haalbaarheid van uw WKK-project nauwkeuriger beoordelen. Dit kan u helpen om uw waarschijnlijke rendement op investering te bepalen - en uw kosten op de lange termijn te voorspellen. In het licht van onvoorspelbare overheadkosten kan het op deze manier beheersen van uw energie u helpen bij het beheren van uw budget.

Als toonaangevende leverancier van warmtekrachtkoppeling met landelijke machineparken bieden we een reeks O&M-pakketten van hoge kwaliteit. We bieden onderhoud op oplossingen die we hebben geïnstalleerd en kunnen op verzoek ook ondersteuning bieden op MTU en 2G motoren maar kunnen ook onderhoud verlenen op andere merken motoren. 

2. Prestaties beoordelen en problemen voorkomen met bewaking op afstand

Krijg volledige zichtbaarheid en controle over uw WKK

Continue bewaking is de ruggengraat van elke onderhoudsstrategie - en u kunt dit op afstand doen. Door uw WKK-systeem uit te rusten met instrumentatie en meting kunt u systeemparameters in real-time volgen. Denk hierbij aan:

 • Temperaturen
 • Druk en debiet
 • Brandstofverbruik
 • Elektriciteitsproductie
 • Geleverde warmte en bedrijfsuren

Een 24/7 monitoringsysteem voor je WKK is van cruciaal belang. Het kan u helpen om eventuele prestatieproblemen onmiddellijk te identificeren, zodat reparaties kunnen worden uitgevoerd voordat ze verergeren. Onze interne software voor energiebeheer, PowerRadar™, kan uw antwoord hierop zijn.

Optimaliseer uw energie-efficiëntie en -prestaties

Leer hoe u controle krijgt over uw energiestrategie met PowerRadar.

Bekijk onze video en ontdek hoe PowerRadar organisaties in staat stelt om hun energiepark te begrijpen, beheren en optimaliseren - en hen de intelligentie biedt die ze nodig hebben om hun energiestrategie te ondersteunen.

3. Kies het juiste servicepakket voor uw organisatie

Om de prestatiegaranties te halen, is het belangrijk om je WKK te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Of je WKK nu door ons of door een derde partij is gebouwd, je moet de informatie krijgen die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van de onderhoudsvereisten van je systeem.

Als je eenmaal weet hoe je voor je WKK-systeem moet zorgen, moet je een O&M-plan kiezen dat aan alle behoeften voldoet. Routinematige onderhoudsbeurten moeten worden uitgevoerd door opgeleide WKK-technici en omvatten doorgaans:

 • Inspectie en vervanging van bougies
 • Verversen/monsteren van motorolie, inclusief veilige afvoer van afgewerkte olie
 • Vervangen van olie-/luchtfilters
 • Motorkalibraties, klepinstellingen aanpassen
 • Controle van de accuconditie
 • Controle van de installatie voor emissietests

Bovenop de routinematige diensten moet uw O&M-pakket het volgende omvatten

 • Reparaties aan apparatuur
 • Prestatiebewaking en foutdiagnose op afstand

Als u ervoor kiest om met ons samen te werken voor uw WKK O&M, weet u dat uw WKK in veilige handen is. We hebben meer dan 35 jaar ervaring in exploitatie en onderhoud en de grootste vloot van O&M-technici in het Verenigd Koninkrijk - u kunt er dus zeker van zijn dat we weten wat we doen.

Ontdek hoe onze warmtekrachtkoppelingsoplossingen (WKK) voor uw organisatie kunnen werken

4. Kies een leverancier die het allemaal kan

De pakketten van Centrica Business Solutions bieden meer dan 1.700 organisaties flexibele, lokale O&M-ondersteuning. We hebben honderden technici verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Europa, en onze CHP Support Service Desk is 24/7 beschikbaar, 365 dagen per jaar. En met meer dan £1 miljoen aan reserveonderdelen die de volgende dag geleverd kunnen worden, staan we altijd klaar om u te ondersteunen.

We bieden drie WKK-servicepakketten, afhankelijk van het zorgniveau dat u zoekt. Al onze plannen omvatten 24/7 bewaking op afstand en toegang tot onze speciale supportdesk. En indien nodig kunnen we samen met u pakketten op maat samenstellen om te voldoen aan de unieke behoeften van uw organisatie.

Samengevat is dit waar je op moet letten bij het onderhoud van je WKK-systeem:

 • Periodieke inspectie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door getrainde technici
 • De prestaties en toestand van uw WKK-systeem moeten 24 uur per dag worden bewaakt
 • Uw technologie voor bewaking op afstand moet in staat zijn tot realtime foutdiagnose
 • Uw WKK-leverancier moet over de nodige kennis en ervaring beschikken om u de beste nazorg te kunnen bieden

Om meer te weten te komen over hoe dit voor jouw organisatie zou kunnen werken, lees je meer over onze WKK O&M-pakketten of spreek je met een van onze experts.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

 • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie
 • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt
 • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.