Financiering van uw energieambities

Geef uw energiestrategie een nieuwe impuls met de flexibele, commerciële en financieringsopties van Centrica Business Solutions.

Jump to:  Voordelen  |  Projecten  |  Onze Opties  |  Waarom kiezen voor ons?  

Decentrale energieoplossingen zijn nu toegankelijker dan ooit dankzij de flexibele en eenvoudig te begrijpen commerciële opties van Centrica Business Solutions. Wij staan duizenden organisaties over de hele wereld bij in hun transitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering.

Met behulp van onze jarenlange, toonaangevende ervaring in de energiesector, gecombineerd met een sterke balans, een uitgebreide reeks aan financieringsopties en commerciële expertise, zorgen wij ervoor dat uw organisatie alle doelstellingen op het gebied van kostenbesparing, energiezekerheid en duurzaamheid haalt.

63%

Duurzame bedrijven beschikken over een gedetailleerde beleggingsstrategie met betrekking tot efficientie en decentrale energieoplossingen.

73%

Bedrijven zijn het erover eens dat technologie en betere procedures de grootste winst opleveren wat efficientie betreft.

66%

Duurzame bedrijven combineren energietechnologieën en installaties om rendement te maximaliseren.

Bron: Rapport Trends in decentrale energie, Centrica Business Solutions, 2019.

De kracht van decentrale energie financieren

Ontdek onze financieringsopties

Bekijk onze video en ontdek hoe uw organisatie nu alle energieambities eenvoudiger dan ooit kan realiseren met behulp van onze reeks flexibele financieringsopties, onder begeleiding van een betrouwbare partner die het ondersteunen van hoge prestaties als uitgangspunt heeft.

Voordelen

  • Het opstellen van een commerciële overeenkomst die voldoet aan uw specifieke eisen, risicobereidheid en financiële doelstellingen.
  • Het bundelen van oplossingen en diensten in een contract waarin technologie, doorlopend onderhoud en financiering zijn opgenomen.
  • De noodzaak van CAPEX weghalen en zorgen voor voorspelbaarheid van kosten met betrekking tot financiering door Centrica of externe geldverstrekkers.
  • U behoudt zicht op uw commerciële risico's doordat Centrica de verantwoordelijkheid voor onderhoud en beschikbaarheid van de oplossingen op zich neemt.
  • Blijf in controle over uw grondstofkosten en leveranciers of kies voor levering door British Gas.
Onze Financieringsopties

Wij bieden een scala aan flexibele commerciële en financieringsmodellen voor installaties, ondersteund door geconsolideerde inkoop, doorlopende procesondersteuning en pakketten voor onderhoud.

Kapitaaluitgaven

Met onze CAPEX-optie profiteert u vanaf de eerste dag van alle voordelen van uw oplossingen en andere diensten, zoals doorlopende ondersteuning van processen en onderhoud, in één contractuele overeenkomst.

Discount Energy Purchase (DEP)

Onze DEP-optie zorgt voor financiering van uw energieopwekkingsinstallatie ‘op locatie’. Gedurende zeven tot vijftien jaar betaalt u een vast eenheidstarief op basis van p/kWh voor gegenereerde elektriciteit, inclusief doorlopend onderhoud.

Power Purchase Agreement (PPA)

Onze PPA-optie biedt een financieringsopties van hernieuwbare energieopwekkingsinstallaties op locatie. Deze optie omvat een periode van maximaal 25 jaar, op basis van één overeenkomst, met inbegrip van ondersteuning voor installaties, financiering en doorlopende proces- en onderhoudsondersteuning.

Flexible Term Agreement (FTA)

Onze FTA-optie voegt flexibiliteit toe aan onze DEP-overeenkomst, met de mogelijkheid om de installatie na drie tot vijf jaar te vervangen of te retourneren, zodat u zich kunt aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Optional Ownership Agreement (OOA)

Onze OOA-optie vergroot de flexibiliteit van onze DEP-optie, waardoor u zelf deels in CAPEX kunt investeren om zo uw vaste DEP-tarief (p/kWh) te verlagen. Na jaar één kunt u uw investering verhogen.

Neem contact met ons op om meer te weten over hoe wij uw energieambities kunnen helpen financieren.

Waarom zou u Kiezen voor Centrica Business Solutions?

  • Dankzij een breed scala aan zero-CAPEX-opties kunnen onze klanten geavanceerde energieoplossingen implementeren zonder kapitaal te investeren.
  • Implementeer ons pakket van technologieën, waaronder opties voor energie-inzicht en analyse, optimalisatie en energieopwekking op locatie.
  • Toegewijde commerciële teams die zich richten op samenwerkingen met klanten om de juiste commerciële regelingen te vast te stellen
  • Meer dan tweehonderd jaar ervaring als een FTSE 100-bedrijf, met implementaties van oplossingen in 34 landen.
  • Ons bekroonde Health and Safety-team waarborgt de veiligheid en gezondheid van werknemers, bezoekers en de bredere samenleving