Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Demand side response

Genereer opbrengsten door uw flexibel verbruik, uw lokale opwekking of uw energieopslag te koppelen aan onze virtuele energiecentrale (VPP) en ondersteun zo het evenwicht tussen vraag en aanbod op het net.

De energietransitie zet het energiesysteem voor enorme uitdagingen.  Enerzijds wordt het elektriciteitsnet geconfronteerd met de integratie van een toevloed aan intermitterende groene energie.  Het net heeft behoefte aan reserve- en balanceringsproducten om in te grijpen als er minder wind of zon is dan voorspeld.  Anderzijds wordt er door de traditionele spelers op de elektriciteitsmarkt niet meer geïnvesteerd in betrouwbare elektriciteitsproductie.   Flexibiliteit in de vorm van Demand side response heeft dan ook zijn strategische waarde voor de transmissie netbeheerder.  REstore,  onderdeel van Centrica Business Solutions, kan met zijn VPP een hefboom effect creëren en uw flexibiliteit vermarkten zonder risico en dit tegen een hogere vergoeding.

Demand side response maakt deel uit van onze Energieoptimalisatieoplossingen en wordt aangedreven door onze inhouse virtuele energiecentrale (VPP) REstore FlexPond™, een cloudoplossing voor het samenvoegen van energie die een alternatief vormt voor de grote fysieke energiecentrale.

Wij beheren reeds een portefeuille van meer dan 5 GW aan flexibele belasting, met een betrouwbaarheid van 99.6%. Als u uw flexibele processen aanbiedt in onze VPP, kunt u hier een significante vergoeding voor krijgen.  Als bonus zorgt u ervoor dat de netbeheerder op een reservedienst kan terugvallen met een veel lagere CO2 voetafdruk dan de gascentrales van de klassieke spelers op de elektriciteitsmarkt.

 

Ons toegewijd team ondersteunt u in alle fases, van verkenning tot planning en uitvoering, om ervoor te zorgen dat u meer opbrengst realiseert op de meest winstgevende Demand side response-markten.

 • Optimaliseer uw inkomsten gebruik makend van het portefeuille effect van onze VPP,  waardoor ook processen met een lage beschikbaarheid benut kunnen worden.
 • Elimineer risico's, aangezien u de controle blijft behouden over uw processsen en de productiviteit niet geïmpacteerd wordt. Maak gebruik van onze ruime en diepgaande expertise binnen verschillende industriële sectoren.
 • Ook lokale productie of noodgeneratoren zijn een belangrijke component in onze VPP.  Centrica Business Solutions kan deze eenvoudig aansturen rekening houdende met lokale elektriciteitsvraag, warmtevraag en warmtebuffers.
 • Gebruik flexibiliteit op een veilige wijze dankzij onze feilloze integratie met uw industrieel automatiseringssysteem. Onze hardware is compatibel met alle industriële automatiseringsprotocols
 • Het inachtnemen van industriële grensvoorwaarden en dat bij alle beslissingen rekening wordt gehouden met de impact op uw proces.
 • Combinatie Demand side response met onze geavanceerde sensortechnologie voor energie-inzicht tot op apparaatniveau, om nog meer flexibiliteit te identificeren en de prestaties verder te verbeteren
 • Als flexibiliteitsprovider kunt u een significante vergoeding krijgen door deel te namen aan de demand side response programma's van Centrica Business Solutions

 

Is Demand side response geschikt voor u?

Centrica Business Solutions begrijpt dat we, om in aanmerking te komen voor de voordelen van energieflexibiliteit, onze denkwijze over energie moeten veranderen, en dit lijkt misschien lastig. Daarom maken wij Demand side response  minder complex.

Onze deskundige teams werken met u samen om inzicht te krijgen in de manier waarop uw bedrijf werkt. Ze bepalen operationele grenzen voor alle flexibele bedrijfsmiddelen en implementeren een actieplan om de waarde te maximaliseren, terwijl ze ervoor zorgen dat uw processen hier geen invloed van ondervinden.

 • Eenvoudige verbinding met onze VPP via onze volledig compatibele lokale REstore FlexTract™-box
 • Blijf de baas over uw activiteiten doordat ons platform rekening houdt met uw strikte industriële randvoorwaarden. Als niet voldaan is aan de operationele randvoorwaarden, is er geen activering
 • Gebruik van geavanceerde machinelearning- en voorspellingsalgoritmen om meer waarde te identificeren en te capteren
 • FlexPond™ garandeert volledige transparantie voor de Demand side response-programma’s waaraan de commerciële en industriële verbruikers deelnemen. Zo kunnen verbruikers de verschillende factoren van hun Demand side response-deelname bekijken, zoals het aantal succesvolle activaties, betalingen, gespaarde CO₂-uitstoot, etc.Veilige softwareverbindingen die voldoen aan ISO270001

Onze ongeëvenaarde technologische mogelijkheden zijn uitgebreid door onze overname van REstore. REstore is leverancier van de allernieuwste Demand side response-oplossingen met ongeëvenaarde technologische mogelijkheden. Daarmee krijgt u toegang tot de meest uitgebreide DSR-mogelijkheden, waarmee u uw waarde kunt maximaliseren.

ERVARING
5.0
GW
aan flexibele activa in beheer
MEER WAARDE
52
%
meer omzet
BETROUWBAARHEID
99.6
%
leveringsrecord
We hadden ook de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met de operator van het transmissiesysteem, maar door deze aanpak werden de bijbehorende risico's uitgesloten.”
KRIS VAN HEGE ENERGIESPECIALIST TEREOS - FABRIEK VAN AALST