Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verhogen van uw operationele efficiëntie met de WKK

Places Leisure, een Engelse organisatie, bespaart € 300.000 per jaar en vermindert haar CO2 - uitstoot met meer dan 2.600 ton met behulp van de warmtekrachtkoppeling van Centrica Business Solutions.

‘Places Leisure’ is een toonaangevende partner voor recreatie en welzijn, het leveren van consistent hoge kwaliteit fitness-, sport-, gezondheids- en welzijnsdiensten. De organisatie werkt met lokale autoriteiten in heel Groot Brittannië en biedt een divers scala aan recreatieve voorzieningen met als doel het creëren van actieve plaatsen en gezonde mensen.

‘Places Leisure’ bevindt zich in een zeer concurrerende sector en was daarom op zoek naar een manier om de energiekosten te verlagen, zodat ze meer konden investeren in het verbeteren van de klantervaring. Het was aan Centrica Business Solutions om dit, op een duurzame manier, te bereiken.

Lagere energiekosten en warme zwembaden

Centrica Business Solutions heeft ‘Places Leisure’ geholpen haar CO2 -uitstoot te verminderen, in overeenstemming met de Britse overheidsdoelstellingen. De warmtekrachtkoppeling was hiervoor de perfecte oplossing. De vele zwembaden van ‘Places Leisure’ hebben een grote warmtevraag. De WKK kon tegelijkertijd de warmte voor de zwembaden leveren én de energiekosten verlagen en was daarom een effectieve en efficiënte optie.

Het team van Centrica Business Solutions heeft de afgelopen periode bij 13 vrijetijdsvoorzieningen WKK-eenheden geplaatst. Daarnaast is met ‘Places Leisure’ een goede afspraak gemaakt over het onderhoudspakket van de WKK’s. Hierdoor worden eventuele problemen, online of op locatie, snel opgemerkt en opgelost. ‘Places Leisure’ is er hierdoor gerust op dat de wkk voor langere tijd actief zal zijn.

De resultaten

Sinds de installatie van de WKK’s is de CO2 -uitstoot van ‘Places Leisure’ verminderd met 2.600 ton, wat gelijk is aan het een jaar lang van de weg halen van 510 auto’s. De WKK-eenheden besparen het bedrijf ook € 300.000 per jaar in energiekosten. ‘Places leisure’ kan dit geld nu gaan besteden aan de dingen die er het meest toe doen; het veilig maken van plezierige ruimtes voor de lokale gemeenschappen.

Gecombineerde warmte- en krachteenheden installeren om je elektriciteit op te wekken was de perfecte manier om onze CO2 -uitstoot te verminderen, maar ook onze bedrijfskosten. Van deze voordelen van de WKK zullen we
ook absoluut genieten nu we doorgaan met bouwen van nieuwe recreatiecentra.
Chris Williams manager milieu en duurzaamheid, Places Leisure

Waarom Centrica Business Solutions?

  • Vereenvoudigd energiebeheer
  • Mogelijkheid om een end-to-end oplossing te bieden vanaf installatie tot doorlopend onderhoud
  • De reputatie van ‘Places Leisure’ versterken door te zorgen voor een betrouwbare service en goede kwaliteit klantervaring
  • Een langdurige, vertrouwde samenwerking en volledige gemoedsrust voor de klant