1. Home
 2. > Projecten

Manieren verkennen om energie te besparen

Wij helpen een bedrijf dat wereldwijd actief is in de outdoorbranche bij het opsporen van energieverspilling, het verbeteren van de energie-efficiency en het verlagen van de energiekosten in al hun winkels.
$12,7k
bespaard omdat er defecte apparatuur werd gevonden gedurende een proefperiode in vier winkels ($12.750)
10 procent
vermindering van de jaarlijkse energiekosten
$16k
totaal bespaard tijdens de proefperiode ($16.050)

Waarom ze onze hulp nodig hadden

Met hun strenge eisen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid wilde dit toonaangevende merk een innovatieve oplossing om energieverspilling in zijn winkels te elimineren en de kosten te verlagen.

Hoe wij ze hielpen om hun energieverspilling en kosten te verminderen

Panoramic Power, onze oplossing voor inzicht in uw energieverbruik, meet het energieverbruik en geeft precies het verbruik van elk apparaat aan. Bovendien detecteert het systeem problemen en potentiële problemen voordat ze zich voordoen.

De proef

We hebben om het concept te testen Energy Insights geïnstalleerd in vier van de drukste winkels van de klant in Californië.

Er werden ongeveer 150 energiesensoren geplaatst op kritieke systemen, waaronder units voor verwarming, ventilatie en airconditioning en winkelverlichting. De sensorgegevens werden vervolgens realtime verzameld op een op SaaS-gebaseerd analyseplatform.

De resultaten

Door de apparatuur te controleren op problemen en mogelijke storingen gedurende de proefperiode, hebben we de volgende besparingen gerealiseerd:

 • Het verhelpen van storing in een AC-ventilatorsysteem, wat een besparing van $10.500 opleverde
 • Het vervangen van een defecte unit voor verwarming, ventilatie en airconditioning, waardoor nog eens $2.250 werd bespaard
 • Het voorstellen van een wijziging in het verlichtingsschema tijdens sluitingstijden, wat een besparing van tien procent oplevert op de jaarlijkse energiekosten

In totaal hielpen we de klant om $16.050 te besparen tijdens de proefperiode. Dit toont duidelijk aan dat ons energiebeheersysteem op lange termijn aanzienlijke besparingen oplevert.

Samenwerken aan een groenere toekomst

Panoramic Power, onze oplossing voor inzicht in uw energieverbruik, wordt nu ook in andere winkels van het bedrijf geïntroduceerd. Met de potentiële energiebesparingen is de verwachting dat ze binnen achttien maanden hun investeringen volledig hebben terugverdiend.

Panoramic Power, onze energieoplossing voor inzicht in uw energieverbruik omdat:

 • Actiegerichte inzichten om uw bedrijfsvoering en prestaties te verbeteren
 • Een onopvallend rapportagesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van gepatenteerde draadloze sensortechnologie en analyses in de cloud
 • Technologie die is geïntegreerd in uw eigen gebouwbeheersysteem
 • Realtime inzicht in uw energiegebruik
 • Meet en analyseer de gegevens en onderneem vervolgens actie op basis van die informatie
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

 • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

 • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

 • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.