Shrewsbury Hospital.
  1. Home
  2. > Projecten

Inschakelen van grote energiebesparingen

Warmte-krachtkoppeling is de hoeksteen van een energievoorzieningsplan bij het Royal Shrewsbury Hospital en verlaagt de CO₂-uitstoot en de energierekening, terwijl de omgeving van de patiënt wordt verbeterd.
£0
Investering: nul kapitaalinvestering van Trust nodig
2k
ton aan jaarlijkse vermindering van de CO₂-uitstoot
£780k
besparing op jaarlijkse energie- en exploitatiekosten

Strenge doelen voor kosten en CO₂-uitstoot behalen

Shrewsbury en Telford NHS Trust stonden voor de uitdaging om aan de strenge CO₂-reductiedoelstellingen te voldoen, tegelijk de energiekosten te verlagen, en een manier te vinden om de vervanging van ouder wordende systemen voor verwarming, verlichting en energiebeheer te financieren.

In 2004 werden wij geselecteerd om een groot energievoorzieningspakket te leveren, financieren en helpen exploiteren. Onze investering wordt terugbetaald via de energiebesparingen en voorziet in additionele kostenbesparingen die de Trust voor patiëntenzorg kan inzetten. We hielpen de Trust ook met het binnenhalen van een Community Energy-subsidie van £547.000.

Win-winoplossing

Dit was een win-winoplossing die de installatie omvatte van een ENER-G 1150 kWe gecombineerd drievoudig gekoppeld koelings- en verwarmingssysteem (wkk), samen met nieuwe verwarmingsketels, vervanging van de van asbest voorziene stadsverwarming, nieuwe energiezuinige verlichting, en een nieuw energiebeheersysteem voor het gebouw.

Onze drievoudige koppelingstechnologie voorziet het ziekenhuis van zowel warm water als stoom. Daarbij komen nog een nieuwe combiketel en een gasketel. We hebben een innovatieve koelwatersysteem gebouwd om de restwarmte van de wkk om te zetten in gekoeld water voor het koelsysteem van het ziekenhuis. Dit omvatte een koelwaterringaansluiting die een verscheidenheid aan koelwaterinstallaties koppelde, waaronder een nieuwe 700 kWe absorptiekoeler.

Doelen behalen

Het doel van de Trust was maximale besparing op energiekosten en CO2 -uitstoot door innovatie, vermindering van de onderhoudsachterstand van de energie-infrastructuur, het risico bij de Trust weghalen, subsidies binnenhalen, en het opzetten van een zelf gefinancierde, cashflowneutrale regeling.

Al deze doelstellingen zijn bereikt, en het project heeft het ziekenhuis in staat gesteld om meer dan £780.000 per jaar te besparen en tegelijkertijd zijn CO₂-uitstoot met ongeveer 2.000 ton per jaar te verminderen.

Toegenomen comfort voor patiënten en personeel

Een van de populairste voordelen is het verbeterde comfort in het hele ziekenhuis. De temperatuur lag meestal rond de 27°C, maar tegenwoordig is de temperatuur op de afdelingen tot een comfortabeler niveau gedaald en is er desgewenst koeling beschikbaar.

Deskundige nazorg

We hebben integrale energieprojecten uitgevoerd in meer dan vijftig ziekenhuizen en beschikken over bewezen expertise in het vervangen van gedateerde installaties door hypermoderne alternatieven met nul of zeer weinig CO₂-uitstoot die afhankelijk van de beschikbare regelingen geen financiële last vormen voor ziekenhuizen of de belastingbetaler.

Het ENER-G WKK-systeem wordt realtime bewaakt via de ingebouwde computer, waardoor onze servicemonteurs het systeem constant in de gaten houden en op afstand de nodige aanpassingen kunnen doen om de prestaties te optimaliseren. Dit wordt ondersteund door een uitgebreid servicecontract dat voorziet in een volledig exploitatie- en onderhoudspakket.

ENER-G WKK omdat:

  • Tot veertig procent kostenbesparing in vergelijking met conventionele energievoorziening
  • Vermindert de CO2-uitstoot met maximaal dertig procent
  • Toevoeging van koelers zorgt voor efficiënte koeling met weinig CO₂-uitstoot
  • Vervanging voor inefficiënte verwarmingsketels of naast de bestaande ketels werken
  • Flexibele aankoopmogelijkheden, inclusief gedeelde besparingsinitiatieven en nul kapitaalinvestering
  • Een grotere leveringszekerheid en overvloedige warmte
  • Realtime bewaking en landelijke beschikbaarheid van onderhoud en reparatie
  • Ervaren in het leveren van complexe integrale projecten op energiegebied
ENER-G was de enige leverancier die ons besparingen garandeerde en dit is een geweldig partnerschap tussen dat bedrijf en de Trust. Zij hebben hun expertise ingebracht met een toekomstbestendig systeem en wij zijn met hen een solide partnerschap aangegaan."
Mr. Andy Hudson, Shrewsbury and Telford NHS Trust
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

Eelpower heeft gekozen voor Centrica Business Solutions als partner voor hun go-to-market reis zodat…