1. Home
  2. > Projecten

Goedkoopste oplossing sluit naadloos aan

Centrica Business Solutions plaatst 150 kW wkk bij zwembad De IJzeren Man

Over De IJzeren Man

De IJzeren Man in Weert heeft een naam hoog te houden. Niet alleen als mooiste zwembad van heel Limburg, maar ook meest duurzame. Toen de oude wkk-installatie begon te haperen, bood Centrica Business Solutions direct een vervangende generator. Bovendien kwam uit Mijdrecht de laagste offerte voor een nieuwe wkk. Directeur Leo Steegs is blij dat de samenwerking daarmee  een vervolg kreeg. Ze houden niet van half werk in Limburg. In 2005 moest een strategische keuze worden gemaakt over de toekomst van de zes buitenbaden. 0pheffen of doorgaan. “Van origine zijn  we  combibad, en we besloten anticyclisch te opereren door extra geld te investeren in de buitenbaden”, aldus Steegs.

De gemeente koos samen met de exploitatiestichting voor de meest dure en optimale vorm: alles in rvs uitgevoerd, en gesitueerd in een groene, bosachtige omgeving die door een landschapsarchitect is ingericht. Iedereen die hier komt, zegt nog nooit zo’n mooi samenspel van strak design en natuurlijke elementen te hebben gezien.”
Leo Steegs Directeur

Overbruggingstijd

Het zwembad draait al sinds 1990 op een wkk van Centrica Business Solutions. Toen in 2010 de generator het begaf, zorgde Centrica Business Solutions dat Steegs toch met de toenmalige wkk verder kon. Dat bood voldoende overbruggingstijd voor het zwembad om met een technisch bureau een nieuwe oplossing te bedenken en de mogelijkheden bij verschillende leveranciers te inventariseren. Niet alleen legde Centrica Business Solutions de scherpste prijs op tafel, zo beschrijft Steegs, “we zijn de afgelopen tientallen jaren uitermate tevreden over het onderhoud, ze hebben  ons diverse keren uit de brand geholpen en ze kennen ons bedrijf inmiddels erg goed.”

Harde deadline

Er was een keiharde deadline gesteld voor oplevering.  Gedurende zes weken daarvoor stond het zwembad op zijn kop vanwege een complete renovatie van het golfslagbad,  de opbouw van een nieuwe glijbaan, en dan ook maar meteen de installatie van de nieuwe wkk. “We hebben gekozen voor een 150 kW-installatie. Bovendien kopen we bij Essent ook nog eens groen gas,  het zogeheten C02-gecompenseerd gas.  Dat kost weliswaar 2 cent meer per kuub, maar maakt ons nog duurzamer. Wkk is dubbele winst: lagere kosten en een aanzienlijke C02-reductie.”

Voorbereid op toekomst

De iets lichtere warmtekrachtinstallatie dan voorheen was mogelijk dankzij een wat beter rendement van dit type. Daarnaast is het een logisch gevolg van het duurzaamheidbeleid van het zwembad. Steegs: “0nze bedrijfsvoering wordt steeds energiezuiniger. Zo vervangen we het komende jaar alle tl-verlichting, klimaatinstallaties, luchtbehandelingskasten en andere apparatuur door modellen die minimaal zestig procent minder energie verbruiken. Dat vormde overigens een extra uitdaging, want de nieuwe wkk moest wel al voorbereid zijn op apparatuur en gebouwbeheersystemen die we pas geruime tijd later gaan invoeren.”

Daarom Centrica Business Solutions

Centrica Business Solutions is de oudste leverancier van warmte-krachtinstallaties in Nederland. Het bedrijf beschikt over de grootste vloot warmte-krachtinstallaties van Europa  en is geautoriseerd servicedealer van MTU, Mercedes en Perkins. 0ok met de 150 voor zwembad De IJzeren Man bewijst Centrica Business Solutions als echte wkk-pecialist: wie intelligente keuzes maakt in energie, ziet zijn rendement en besparingen groeien. Bel voor vrijblijvende informatie of een afspraak  0297 - 29 32 00. Zie centricabusinesssolutions.nl   voor overige contactgegevens.
 

Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.