Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Een energie-efficiënt systeem voorschrijven

We creëerden een energiebesparende oplossing in een regionaal ziekenhuis om kosten te besparen en het comfort van patiënten te verbeteren.

Er werd vastgesteld dat verandering nodig was

Een ziekenhuis heeft 24 uur per dag een indrukwekkende hoeveelheid energie nodig. In verband met patiëntenzorg en noodprocedures moet de energievoorziening constant en betrouwbaar zijn. Oudere, minder energie-efficiënte systemen en apparatuur, zoals die in dit ziekenhuis, moeten worden gemoderniseerd om aan de vraag te kunnen voldoen.

In verband met de Engelse Carbon Reduction Strategy waarin wordt opgeroepen tot een vermindering van zestig procent in 2050, moeten ook nieuwe oplossingen voor de NHS bijdragen aan een zo groot mogelijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Oplossingen creëren die een gezond rendement opleveren

Om het ziekenhuis te helpen om aan de strenge nieuwe NHS-energiedoelen te voldoen, keken we naar een aantal verschillende manieren om ze te helpen bij het efficiënter omgaan met energie.

Met ons energiebeheersysteem kunnen we precies het verbruik vaststellen van talloze typen apparatuur, waaronder de klimaatregelingssystemen, de verlichting en zelfs de apparatuur in de restaurant. Al snel bleek dat de verouderde door een gasturbine aangedreven unit die het ziekenhuis van warm water voorzag, gewoon niet in staat was om aan de vraag te voldoen.

Meer energie, maar minder verspilling

Wij hebben een ultraefficiënt nieuw ENER-G WKK-systeem geïnstalleerd. Dit systeem gebruikt de warmte die in het opwekkingsproces vrij komt om het gebouw te verwarmen en te voorzien van warm water en vormt zo een slimme win-winoplossing.

De door aardgas aangedreven MTU-unit van 1,55 MW zorgt voor een extra opbrengst van 500 kWe vergeleken met de vorige gasturbinemotor, waardoor er aanzienlijk meer energie wordt bespaard.

Met de computer die in het systeem is geïntegreerd, wordt het systeem continu bewaakt, zodat eventuele problemen direct kunnen worden aangepakt. Bovendien kunnen indien nodig alle historische data worden opgevraagd.

De kleine dingen leiden tot grote besparingen

Naast de grotere veranderingen die we in het ziekenhuis hebben doorgevoerd, hebben we ook tal van kleine kosteneffectieve manieren voorgesteld om het energieverbruik te verminderen.

We blijven samenwerken met het ziekenhuis en zijn vastbesloten om ze te helpen hun energiedoelen te halen en om nog meer te besparen dan de ruim £200.000 die nu al per jaar wordt bespaard.

ENER-G WKK omdat:

  • Financiële besparingen ten opzichte van conventionele energievoorzieningen
  • Lagere energierekeningen door primaire energiebesparingen
  • Hoger rendement voor een verminderde uitstoot van broeikasgassen om de gevolgen van de Carbon Reduction Commitment te compenseren
  • Grotere continuïteit van de energievoorziening en volop warm water
  • Flexibele aankoopmogelijkheden
  • Geen kapitaalinvestering vereist
  • Btw-besparingen
  • Mogelijke subsidies