1. Home
  2. > Projecten

ArcelorMittal nieuwe deelnemer capaciteitsmarkt

Een ongekende overeenkomst tussen ArcelorMittal en REstore (nu onderdeel van Centrica Business Solutions), zal in piekperiodes tot wel honderdvijftig MW terugleveren aan het hoogspanningsnet
150
MW energie die tijdens piekperiodes aan het hoogspanningsnet is teruggeleverd
100%
Controle over industriële processen

Verlaging van energieverbruik zonder invloed op kwaliteit 

Wereldwijd verbruikt ArcelorMittal ongeveer dezelfde hoeveelheid gas en elektriciteit als Oostenrijk, of 25 procent van het totale jaarlijkse energieverbruik van het Verenigd Koninkrijk. Om de toenemende kosten van energieheffingen, transport en duurzame energiebronnen te beperken, heeft ArcelorMittal een interne businessunit opgezet, genaamd ArcelorMittal Energy SCA, gericht op
energieoptimalisatie en -handel voor de fabrieken in heel Europa.

Flexibele benadering van energie

In maart 2014 begonnen twee staalfabrieken - een van ArcelorMittal en een van Aperam, producent van roestvrij staal - met hun oriëntatie om eventueel deel te nemen aan de capaciteitsmarkt. 

Dit als reactie op uitspraken van de regering dat het land komende winter moeilijkheden zou krijgen om stroomuitval te voorkomen. De kritische vraag was of het energieverbruik snel genoeg en lang genoeg kon worden verminderd om in aanmerking te komen voor Demand Side Response (DSR).

ArcelorMittal kon de hoeveelheid stroom voor de elektrische vlamboogovens of de hete en koude walsrollen op bepaalde momenten gedurende de dag niet verminderen. Bovendien waren de lokale operationele teams bang dat de kwaliteit van het staal en de levering aan de klant zouden worden beïnvloed als machines gedurende een bepaalde tijd geen stroomtoevoer zouden hebben. Zelfstandig was het ArcelorMittal niet gelukt te voldoen aan de strenge eisen van de hoogspanningsnetbeheerder (TSO) om deel te nemen aan DSR.

De resultaten

De fabrieken ArcelorMittal en Aperam werden opgenomen in het DSRportfolio van Centrica Business Solutions, dat ook een breed scala aan industriële locaties van andere bedrijven bevat. Op de momenten dat de fabrieken van ArcelorMittal het stroomverbruik niet zouden kunnen verlagen, trad een ander bedrijf uit dat portfolio op als vervanger, zodat de TSO de vereiste stroom te allen tijde beschikbaar had.

Deze pooling-aanpak zorgde ervoor dat het lokale operationele team van ArcelorMittal het werk gewoon kan uitvoeren, terwijl het bedrijf nog steeds inkomsten genereert door deelname aan de capaciteitsmarkt.

Wij zijn niet volledig beschikbaar wegens de aard van de elektrische vlamboogoven, maar soms kunnen wij het netwerk met de juiste impulsen helpen."
Luis De Miguel Martinez, Managing Director, ArcelorMittal Energy SCA

Pourquoi Centrica Business Solutions ?

  • Un chiffre d'affaires optimisé tout au long de l'année en offrant le plus grand volume possible, dans la réserve la mieux rémunérée, au moment le plus propice
  • Partage le risque d'activation avec un grand groupe de consommateurs Les consommateurs industriels peuvent participer aux réserves avec des exigences techniques plus strictes
  • La réduction via le système d'automatisation de l'usine réagit en quelques secondes sans intervention humaine
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

Eelpower heeft gekozen voor Centrica Business Solutions als partner voor hun go-to-market reis zodat…